Connect with us

Politika

Ivica Dačić umesto Aleksandra Vučića putuje u Baku na Samitu u okviru Pokreta nesvrstanih

Photo: Unsplash

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva da neće učestvovati na Samitu Kontakt grupe Pokreta nesvrstanih zemalja u Bakuu, a da će Srbiju predstavljati ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Vučić je tokom telefonskog razgovora sa Alijevim rekao da je sprečen da putuje u Baku zbog toga što mora da prisustvuje dodatnim konsultacijama u vezi sa dijalogom između Beograda i Prištine.

Vučić je istakao da su za Srbiju značajni sveobuhvatni odnosi sa prijateljskim Azerbejdžanom, koji se zasnivaju na uzajamnom poštovanju i razumevanju i međusobnoj podršci.

Alijev je naglasio da veoma ceni srpsko-azerbejdžansko strateško partnerstvo.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Aljbin Kurti: „Srpski teroristički napad deo plana za aneksiju severa Kosova“

Photo: Unsplash

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da je, na osnovu nalaza istrage kosovske policije, „srpski teroristički napad“ potvrđeno da je bio deo plana za aneksiju severa Kosova.

On je na društvenoj mreži X (nekadašnji Tviter), napisao da je napad na selo Banjska kod Zvečana koordinisan na 37 različitih pozicija, a da bi, kako je naveo, usledilo stvaranje koridora koji bi omogućiti snabdevanje oružjem i trupama.

„Na osnovu zaplenjene dokumentacije, Kosovska policija je potvrdila da je teroristički napad bio deo šireg plana za aneksiju severa Kosova, koordinisanim napadom na 37 različitih pozicija. Usledilo bi stvaranje koridora ka Srbiji, da bi se omogućilo snabdevanje oružjem i trupama“, napisao je Kurti.

On je juče takođe ocenio da je napade orkestrirala srpska država.

„Prošlo je nedelju dana od tragičnih terorističkih napada koje je organizovala Srbija. U poslednjih sedam dana bili smo svedoci nasilja, pretnji i veličanja ovakvih dela“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, za to vreme, Kosovo u kolektivnoj borbi za demokratiju, duboko ceni podršku saveznika.

U oružanom napadu ubijen je narednik Afrim Bunjaku, a ranjeno još nekoliko policijskih službenika, dok su najmanje tri naoružana Srbina ubijena.

Kosovo, EU i SAD su ocenile da se radi o terorističkom napadu, što ne prihvata Srbija.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu