Connect with us

Politika region

Ivica Dačić: „Ne možemo da priznamo sami sebe, jer je Kosovo Srbija“

Photo: Unsplash

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da su „licemerni pozivi Srbiji da prizna Kosovo kao nezavisnu državu“, navodeći i da je to nemoguće s obzirom da „ne možemo da priznamo sami sebe, jer Kosovo je Srbija“.

„Teška su vremena, moramo da imamo pametne odgovore, da čuvamo slobodu ali i mir“, rekao je Dačić kao gost na izbornoj Skupštini koalicionog partnera Jedinstvene Srbije (JS).

On je naveo da za srpski narod nikad nije bilo jednostavnih prilika, „imamo i previše istorije i dali smo puno žrtva za slobodu, za raziku od nekih koji su svakom okupatoru bacali cveće“.

Govoreći o koaliciji Socijalističke partije Srbije (SPS), čiji je predsednik, i JS, rekao je da su oni „prijatelji koji imaju iste vrednosti – nemamo rezervne ideologije i rezervnu domovinu“.

„Ovde sam kao neki gost, a u suštini sam medju svojima. Mi smo naši“, rekao je Dačić.

Predsednik JS Dragan Marković Palma, jedini kandidat za predsednika te stranke, rekao je da će njeni poslanici tražiti da se vrati izborni cenzus od pet odsto umesto sadašnjih tri.

Kako je naveo, iz opozicije su krivi što kasnimo sa ulaskom u Evropsku uniju, jer su, kaže, pred predstavnicima medjunarodne zajednice napadali da u Srbiji ništa ne valja.

On je rekao i da ta stranka nikad neće glasati da „dva muškarca idu u crkvu, venčavaju se i ljube u usta“.

Kao predstavnik Srpske napredne stranke (SNS), obratio se njen funkcioner, ministar odbrane Miloš Vučević rekavši da je saradnja sa koalicijom SPS-JS puno toga dobrog donela Srbiji, „promenila je na svakom polju“.

„Ništa od ovog što danas imamo u Srbiji nije palo sa neba, zaslužilo se radom“, rekao je Vučević.

Skupštini su prisustvovali i diplomatski predstavnici iz više ambasada. Došao je ambasador Rusije, kao i diplomatski predstavnici Egipta, Belorusije, Kine i nekih drugi.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Ana Brnabić: „SNS ne beži od izbora, a opozicija jedno piše, a drugo priča“

Photo: Unsplash

Brnabić je za televiziju Hepi ocenila i da opozicija, po pitanju izbora, „jedno priča, a drugo piše“, te da, kako je navela, „u ovom trenutku niko tačno ne zna šta tačno hoće“.

Premijerka Srbije je ukazala na promenu stava dela opozicije u vezi izbora i navela da njihovi predstavnici, u kratkom periodu, prvo nisu hteli izbora, a onda ih hoće.

Dodala je i da ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvao da razgovaraju oko izbora ali da, kako je kazala, nisu uzeli učešće „u tehničkim razgovorima“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu