Connect with us

Crna Gora

Ivica Dačić: „Konstruktivan razgovor s crnogorskim predsednikm u Podgorici“

Photo: Unsplash

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je imao konstruktian razgovor sa predsednikm Crne Gore Jakovom Milatovićem u Podgorici na margini samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP).

„Samit Procesa saradnje u jugoistočnoj Ebropii (SEECP) bio je dobra prilika za konstruktivan razgovor sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, u cilju promovisanja i jačanja dobro susedskih odnosa“, napisao je Dačić na svom Instagram profilu.

Dačić predstavlja Srbiju na samitu zemalja jugoistočne Evrope (SEECP) u Podgorici. Predsednik Crne Gore Jakov Milatović, domaćin je ovog regionalnog skupa kome prisustvuju i predsednici Severne Makednije, Kosova, Albanije, Bugarske, premijer Hrvatske, šef diplomatije Turske. Skupu prisustvuje i evropski komear za proširenje Oliver Varhelji.

Predsedavanje procesu od 1. jula preuzima Severna Makedonija.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

LOME STOLICE, GAĐAJU NASTAVNICU Šok snimci iz škole

Printskrin YT

Podgorička policija podnela je prekršajne prijave protiv A.V. i L.B, dva bivša učenika Srednje mešovite škole (SMŠ) „25.maj“ u Tuzima zbog drskog ponašanja, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi u saopštenju, policiji je 8. septembra prijavljeno da se u SMŠ „25.maj“ u Tuzima učenici nedolično ponašaju, viču, uništavaju školski inventar, bacaju predmete u pravcu profesora pomenute škole.

U odnosu na pomenuti događaj objavljeni su i video snimci na društvenim mrežama, koje su preneli i mediji.

„Preduzimajući mere i radnje iz svoje nadležnosti, službenici Odeljenja bezbednosti Podgorica su u cilju identifikacije lica sa snimka prikupili obaveštenja od bivših učenika ove škole – R.B., M.B., A.V., D.D., B.A. i L.B., te od prethodnog direktora SMŠ „25.maj“ – G.L., kao i od trenutnog direktora ove škole – S.L.

Osim toga, prikupljena su obaveštenja i od dve profesorke. Sa svim spisima predmeta upoznat je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se nakon uvida u spise predmeta, 20. novembra, izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata krivičnog jela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“, navodi se u saopćenju.

Kako je objavila Televizija Vijesti, neki od snimaka, koji su se našli na društvenim mrežama, nastali su krajem prošle školske godine. Na nekima od njih, osim uništavanja školske imovine i neprimerenog ponašanja, vidi se i kako učenici gađaju nastavnicu Ardijanu Junčaj, koja u ovoj školi predaje ekonomsku grupu predmeta.

Podsetimo da je mesto i opština Tuzi sa pretežno 80% naseljena Albancima i bošnjacima, gde pored nasilja se statistički krije i najveća stopa kriminaliteta u ovom delu Crne Gore.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu