Connect with us

Atletika

Ivana Vuleta u finalu Svetskog prvenstva

MILICA GARDAŠEVIĆ TRI PUTA PRESTUPILA

Neizvesno je bilo u kvalifikacijama skoka u dalj na Svetskom prvenstvu u Oregonu, ali je uprkos vetru koji je remetio sve takmičarke, naša najbolja atletičarka Ivana Vuleta uspela da se plasira u finale planetarnog šampionata.

Kvalifikaciona norma za ulazak u finale bila je 6.75 m i nju je uspelo da preskoči samo šest atletičarki, dok
je naša Ivana skočila 6.65 metara i to u trećem, poslednjem skoku u kvalifikacionoj grupi.

-Vetar u ledja stvarao je ogromne probleme svim takmičarkama, kao što ste mogli da vidite Ivanina prva dva skoka bila su preko sedam metara i dovoljno govore o njenoj spremnosti. Medjutim, zbog vetra morali smo da menjamo zalet i u trećoj seriji idemo na sigurno – rekao je Ivanin trener Goran Obradović.

Druga naša predstavnica u Oregonu Milica Gardašević je prestupila u sva tri pokušaja i tako završila takmičenje u Oregonu.

Finale skoka u dalj na programu je u ponedeljak 25.jula u 02:50h po našem vremenu.

FOTO – SAS

A.K.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Atletika

Ova 2023. godina najuspešnja u istoriji srpske atletike

U PLANU KANDIDATURA ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2030. GODINE

’’Da li je ovo najbolja godina srpske atletike?’’, pitanje je kojim je počeo sastanak stručnog saveta Srpskog atletskog saveza septembra 2023.

Osvojen je veliki broj medalja na međunarodnim takmičenjima za sve uzrasne kategorije kroz celu godinu, a na sve uspehe srpske atletike, osvojivši prvu zlatnu medalju sa svetskih prvenstava na otvorenom za Srbiju, Ivana Vuleta stavila je krunu i time zaokružila fantastičan niz.

Tokom sezone na zatvorenom i otvorenom, kada se pobroje sve medalje sa internacionalnih takmičenja, Srbija broji čak 44 osvojene.

Takođe, ove godine je SAS imao najveći broj učesnika na pomenutim takmičenjima što govori o tome da nije samo kvalitet rezutata prisutan, već i kvantitet koji oslikava stručan strateški pristup razvoju atletike u Srbiji. Pored osvojenih medalja, Srpski atletski savez je uspešno organizovao i lokalna takmičenja na kojem su atletičari iz Srbije postizali svoje sezonske i lične rekorde, obarali norme i sakupljali bodove.

U toku godine održalo se 9 predavanja od strane najboljih sportskih stručnjaka iz Srbije, a takođe je realizovano i više predavanja od strane Laurenta Meuwly-a, najboljeg evropskog trenera za duži i kraći sprint, prepone i štafete. SAS je ove godine takođe bio realizator dva projekta u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije.

Na protekloj sednici, Stručni savet Srpskog atletskog saveta doneo je zaključak da je 2023. godina protekla najuspešnije od svih sezona u 75-godišnjoj istoriji postojanja Atletskog saveza i podržava ideju predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića da se u narednim godinama izgradi nacionalni atletski stadion na teritoriji Beograda, a takođe i da Srpski atletski savez podnese kandidaturu za Evropsko prvenstvo na otvorenom koje će se održati 2030. godine upravo na nacionalnom stadionu.

U narednom periodu nas očekuju dalja predavanja od strane domaćih i stranih stučnjaka, Dani atletike, pripreme za sledeću sezonu i dalji razvoj srpske atletike.

FOTO – SAS
A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu