Connect with us

Politika region

Ištvan Pastor: „SVM ne izlazi na izbore na zajedničku listu sa SNS“

Foto: Unsplash

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) demantovao za Danas izjavu Predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa, da će SVM na republičkim izborima da ide na zajedničku listu sa SNS.

Pastor je rekao da SVM 15 godina izlazi samostalno na izbore, bez obzira ko šta o tome mislio.

„Mi ćemo to učiniti i sada“, rekao je Pastor.

Đilas je, gostujući u programu TV N1, izjavio da njegova stranka ima saznanja da će Savez vojvođanskih Mađara da ide na zajedničku listu sa Aleksandrom Vučićem.

„A odakle on zna šta ćemo mi da radimo“, upitao je Pastor i dodao da nije relevantno da bilo šta reaguje na to.

„On bi trebalo da se izjašnjava oko onoga o čemu odlučuje, a vezano za sva ova ostala pitanja. Mislim da o tome može da ima stav“, ocenjuje Pastor.

Predsednik SSP-a je naveo da je SVM 2016. godine dobio 56.000 glasova, a da je na izborima 2020. godine osvojio oko 70.000 glasova.

On je, takođe, podsetio i da će u istom danu, 3. aprila, biti održani i izbori u Mađarskoj.

„Vučić je u dogovoru sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom dogovorio koliko će glasova poštom da se pošalje odavde, da se ne bi videlo koliko je zaista glasova moguće dobiti, pa je bolje možda čak i da idu na jednu listu“, naveo je Đilas.

Inače, Predsednik SVM-a Ištvan Pastor na RTV-u najavio da će ta stranka na predsedničkim izborima podržati aktuelnog predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Što se tiče predsedničkih izbora, ako se bude kandidovao, a verovatno će se kandidovati, podržaćemo Vučića. Deo posla za koji smo se dogovorili pre pet godina nije još okončan“, rekao je Pastor.

On je dodao i da za SVM važno da se sačuva politička stabilnost, koja je karakterisala protekli period.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Vuk Jeremić („Narodna stranka“): „Izbori će biti trenutak istine“

Photo: Unsplash

Kako je saopšteno iz Narodne stranke, Jeremić je na Izbornoj Skupštini Gradskog odbora Narodne stranke u Požarevcu rekao da bi „svi oni, kojima je interes Srbije na prvom mestu, trebalo da budu svesni da danas, kada sudbina našeg naroda i svetinja na Kosovu i Metohiji i celovitost države visi o koncu, jedini odgovoran korak može biti široko nacionalno okupljanje svih patriotskih snaga u Srbiji“.

„Tu pre svega mislim na naše kolege iz parlamenta, Novi DSS, POKS, Zavetnike i Dveri, ali i vanparlamentarne organizacije koje se nedvosmisleno zalažu za državotvornu, suverenističku politiku, kao što je DJB“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da se prozapadna opozicija ujedinila, i čestitao im na tome.

„Nema opravdanja da i stranke patriotske orijentacije to isto ne urade, ako nam je iskreno stalo do toga da se zaustavi srljanje u propast i veleizdaju“, zaključio je Jeremić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Požarevac izabran je Nenad Ilić, a izabrani su i delegati za Skupštinu Narodne stranke, zakazanu za 22. oktobar.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu