Povežite se sa nama

Književnost

„Istina je na svim jezicima ista“ Salmana Ruždija uskoro u prodaji

Objavljeno

on

Foto: Promo

Salman Ruždi, jedan od najoriginalnijih mislilaca današnjice, kroz svoju raskošnu prozu osvetljava istine o savremenom društvu i kulturi.

U svom novom delu objedinjuje pronicljive i inspirativne eseje, kritike i govore koji se fokusiraju na njegov odnos prema pisanoj reči, time učvršćujući svoju poziciju među najznačajnijim autorima našeg vremena.

Ujedinjujući radove napisane u periodu od 2003. do 2020. godine, knjiga Istina je na svim jezicima ista beleži Ruždijev intelektualni angažman u periodu značajnih kulturnih promena. Uvodeći čitaoca u širok spektar tema, on se udubljuje i u prirodu pripovedanja kao ljudske potrebe, a rezultat toga jeste višestruki omaž samoj književnosti. Ruždi ispituje šta za njega znače dela Šekspira, Servantesa, Beketa, Judore Velti, Tonija Morisona i mnogih drugih – bilo na književnom bilo na ličnom planu. On duboko zadire u prirodu istine, uživajući u treptavoj prilagodljivosti jezika i pitanjima koja mogu objediniti umetnost i život, te iznova tematizuje migracije, multikulturalizam i cenzuru.

Stranice ove knjige, obojene Ruždijevom prepoznatljivom duhovitošću i britkošću, predočavaju autorove prodorne analitičke poglede na evoluciju književnosti i kulture, zahvaljujući kojima nas vodi na uzbudljiv put svoje bujne i neustrašive mašte.

Knjiga Istina je na svim jezicima ista uskoro će biti dostupna na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan. Do tada uživajte u prethodno objavljenim delima Salmana Ruždija, koja takođe možete da poručite putem sajta Vulkan izdavaštva.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Promocija knjige „S“ 6.decembra u Fabrici

Objavljeno

on

Promocija knjige „S“ Peđe Nastasića objavljene za Društvo za afirmaciju kulture – Presing biće održana 6. decembra u 18.30 u SKCNS Fabrici.

Pored autora knjige, na promociji će govoriti i Ljubica Momčilović.

Peđa Nastasić je rođen u Somboru, a živi i radi u Novom Sadu, gde je diplomirao na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment. Objavio je tri knjige: Razgovor (2014), Usamljeno drvo (2017) i S (2020).

O knjizi:

Kada čovečanstvo i ceo poznati svet zadesi opasnost smrtonosnog virusa, rešenje je na mestima koja niko nije očekivao.

Sara i Dejan, brat i sestra, žive naizgled običnim životom sve dok jednog dana ne dobiju poruku iz daleke zemlje. Tumačeći zagonetne tekstove, njih dvoje kreću avanturu u kojoj se otvaraju kapije vremena i sva nejasna i tamna mesta iz njihove porodične prošlosti počinju da dobijaju svoj smisao.

Sudbina sveta nalazi se u rukama šestogodišnje devojčice, a spasenje zavisi od pravilnog tumačenja drevnih reči zapisanih u tajanstvenoj knjizi, kao i od ličnosti koje se na tom putu pojavljuju. Prepuna uzbudljivih preokreta, ova knjiga čitaoce uporedo sa junacima postepeno dovodi do spoznaja kojima je u savremenom, ubrzanom i neprirodnom životu čovek okrenuo leđa čime je ugrozio i svoj opstanak i opstanak same planete.

U trenucima krize, kada priroda nemilosrdno uzvraća udarac, ljudima se pruža mogućnost da spoznaju svrhu i smisao, da sagledaju jedinstvo postojanja kroz prošlost, sadašnjost i budućnost, i da se vrate svojoj iskonskoj prirodi usaglasivši se sa majkom zemljom.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Brand studio

Sponzorisano

  • Massage House baner

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu