Connect with us

Sport

Intervju Ane Ivanović za podkast Olimpijskog kanala

PRELEPA TENISERKA SADA JE POSVEĆENA SVOJIM SINOVIMA

Jedan dan u životu bivše teniske superzvezde Ane Ivanović nije za malodušne. Između brige o dva mala sina, posla i putovanja, Srpkinja je zaposlena kao i uvek.

Ivanovićeva je prvi put objavila da se povlači još 2016. godine, osam godina nakon što je osvojila titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske sa samo 20 godina, čime je svoju karijeru podigla na vrhunac.

Njeno osvajanje titule na kultnoj, tamnocrvenoj šljaci Pariza je negovana uspomena, za koju Ivanovićeva priznaje da još uvek nosi mnogo emocija. Ali danas je više fokusirana na uživanje u „dragocenim trenucima“ pred njom, zahvaljujući svojoj deci.

-Tako je teško poverovati da je već prošlo pet godina otkako sam otišla u penziju – kaže Ana za podkast Olimpijskog kanala. Većinu mojih dana sada na neki način troše moja dva mala dečaka koja imam. Volim da provodim vreme sa njima. Zaista je posebno gledati ih kako tako brzo rastu.

Iako je tenis dobro poznat po dugovečnosti nekih od svojih najvećih zvezda, okončanje sopstvene karijere u 29. godini nije nešto zbog čega finalistkinja Australijan opena žali. Gotovo filozofski govori o otkrivanju mogućnosti da učini nešto drugačije sa svojim životom.

-Biti majka ima, naravno, svoje lepote, ali ima i svoje izazove – objašnjava teniska zvezda.

Četiri godine nisam baš spavala. Ima toliko trenutaka kada si zaista iscrpljen i pitate se, kako da to izdržim? Kako mali čovek može da učini da troje, dve ili četiri odrasle osobe budu super umorne?

Naravno, nemate isti stres kao kada ste igrali. Dovoljan je jedan osmeh i svet se topi. Definitivno je prelepo, ali ima svoje izazove, naravno.

 U leto 2016. Ivanović se udala za nemačkog fudbalskog superstara Bastijana Švajnštajgera na romantičnoj ceremoniji u Veneciji, ubrzo nakon što je njegova zemlja ispala sa EP u polufinalnoj fazi. Oni su nesumnjivo jedan od najvećih sportskih parova – ali teniska zvezda kaže da njeni sinovi, od četiri i dve godine, nemaju pojma ko su im roditelji.

-Zaista uopšte ne razgovaramo sa njima o tome i želimo da tako ostane koliko god možemo. Mi samo želimo da oni imaju sopstvene izbore i svoje strasti. Zato što želimo da oni sami otkriju ko su.

Nijedan penzionisani sportista nije uspeo da sakrije želju za pobedom – posebno kada izađe na teren. Ivanovićeva priznaje da Bastijan iznad svega želi da je pobedi u tenisu.

-Veoma je dobar i još uvek se jako trudi – kroz osmeh odgovara Ana.

Uglavnom povede sa 30:0, može da dobije gem ili dva, ali mora da se pomuči pa ga ponekad pustim da pobedi kada to zaslužuje.

Bastijan je, podsećamo, bio svetski prvak sa Nemačkom 2014. godine, ali mora da poradi na forhendu…

IZVOR I FOTO – OKS

Ana Ivanović u podkastu Olimpijskog kanala – Olimpijski komitet Srbije (oks.org.rs)

A.K.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fudbal

Vremenska kazna se uvodi i u fudbal

PRAKSA POKAZALA EFIKASNOST U MLAĐIM KATEGORIJAMA

Na jučerašnjem, godišnjem, sastanku Međunarodnog fudbalskog borda (IFAB) govorilo se o više promena fudbalskih pravila. Od upotrebe VAR tehnologije do toga da igrači budu kažnjeni na utakmici određeno vreme. Nešto slično kao u vaterpolu ili rukometu.

Upravo ovo poslednje opisano pravilo je dobilo “zeleno svetlo” za primenu i prema pisanju uglednog Atletika, od sezone 2024-2025 će početi primena vremenske kazne za igrače.

Ideja je da se krene od utakmica engleskog FA kupa u muškoj i Ženske Super lige u konkurenciji dama pre nego će, verovatno, zaživeti i u Premijer ligi.

Ono što je bitno istaći da je će igrači smeti da protestuju kod sudija, ali samo kapiteni ekipa. Ko god od ostalih fudbalera bude učinio tako nešto biće privremeno suspendovan. Na koliko? To još nije utvrđeno. Ideja je da bude 10 minuta.

Barem je takva praksa u ligama mladih engleskih timova. Kada se ukalkuliše da je to oko devetine utakmice, mnogi fudbaleri se odlučuju da se ipak uzdrže od protesta ili u brojkama – čak 38 odsto je smanjen broj protesta kod arbitara, u 72 odsto slučajeva je samo kapiten protestovao, dok su smanjeni i prigovori od strane trenera i to za 77 odsto!

Planira se da će sudija igraču kojeg će privremeno suspendovati najpre pokazati žuti karton i sa obe ruke mu signalizirati da napusti teren.

Neće biti jasno određenog mesta gde će kažnjeni igrači čekati da im istekne suspenzije kao što je to slučaj u vaterpolu i rukometu. Izvesno je da će neko od tehničkog osoblja morati da bude uz “kažnjenika” koji će čekati signal kada može ponovo na teren.

Treneri će imati olakšicu da kažnjenog igrača zamene, ali samo kada kazna istekne. Još uvek nije poznato da li će “kažnjenik” ući u pravilo o pet izmena ili ne.

Čak će i golman moći da bude kažnjen na 10 minuta, a u pravilima FA kupa stoji “ukoliko je čuvar mreže isključen, bilo koji drugi igrač mora da stane na gol, dok će tim ostati sa devet igrača u polju”.

“To su sve razgovori koje uzimamo u obzir. Ali najpre, moramo da vidimo kakav ćemo imati protokol i u kojoj ligi bi mogao da bude isproban. U suštini ispitujemo nova pravila vezana za proteste ka sudijama i taktičkim faulovima, jer se navijači nerviraju kada se kontranapad prekida  zbog faula protivničkog igrača i dobijenog žutog kartona”, objasnio je Mark Bulingem predsednik Fudbalskog saveza Engleske.

IZVOR – MERIDIAN SPORT / https://meridiansport.rs/fudbal/engleska-pravilo-sudija-suspenzija-protest/
FOTO – PRIVATNA ARHIVA
A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu