Connect with us

Kultura

Internacionalni džez festival od 27. avgusta u Kragujevcu

Na 22. Internacionalnom džez festivalu Kragujevac (IDFK), koji će biti održan od 27. do 29. avgusta, nastupiće muzičari iz Danske, Austrije, Hrvatske, Severne Makedonije, Albanije i Srbije.

Programi će biti realizovani u Svečanoj sali Prve kragujevačke Gimnazije i na Garden stejdžu Kneževog arsenala.

Prve festivalske večeri, 27. avgusta u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije nastupiće Matija Dedić iz Hrvatske, a nakon njegovog koncerta biće održana radionica „Kako se sluša džez“, koju vode Ivan Ilić i Vasil Hadžimanov.

U subotu, 28. avgusta na Garden stejdžu Kneževog arsenala nastupaju Girls in Airports iz Danske, kao i Kanton6 i Antonie iz Severne Makedonije. Poslednje veče rezervisano je za Albanian Jazz Societ iz Albanije, Bosque Sound Community, KK trio iz Austrije i Elektrik Orkestra iz Srbije

Prateći program počinje 25. avgusta postavkom fotografija i jednokratnih kostima inspirisanih džezom, a dve muzičke radionice koje će voditi eminentni predavači imaju za cilj da aktivno uključe publiku i predstave manje poznate muzičke žanrove.

Ulaznice za Festival mogu se nabaviti putem sajta www.tickets.rs.

Cena dnevnih ulaznica je 800 dinara, a komplet karata za tri festivalske večeri iznosi 2.000 dinara.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

U Knjaževcu izvedena „Čehovljeva soba“

Foto: Pixabay

U Domu kulture u Knjaževcu sinoć je izvedena predstava zaječarskog teatra „Čehovljeva soba“ po motivima priča Antona Pavloviča Čehova, u adaptaciji Une Đelošević i Nikole Zavišića, koji je i reditelj predstave.

Ovo muzičko-scensko putovanje u Čehovljevu dimenziju, kroz devet sasvim različitih krugova života Antona Pavloviča, veoma se dopalo knjaževačkoj publici koja je zaječarske glumce nagradila aplauzom.

U predstavi igraju Marija Stanković, Gabrijel Bećarević, Ivana Bartunjek, Branislav Mijatović, Miloš Tanasković, Vujadin Milošević, Viktorija Arsić, Nataša Petrović, Sanja Nedeljković, Jelena Rajić i Ana Bretšnajder.

Članovi zaječarskog pozorišnog ansambla osim što glume, pevaju i sviraju. Bend predstave čine Vujadin Milošević, Predrag Grbić, Miloš Tanasković, Ana Bretšnajder, Jelena Rajić, Marija Stanković i Ivana Bartunjek.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu