Connect with us

Borilački sportovi

IMMAF Svetsko prvenstvo u Beogradu februara naredne godine

BORBE SE ODRŽAVAJU U JUNIORSKOJ I SENIORSKOJ KONKURENCIJI

Srbija je dobila organizaciju IMMAF Svetskog prvenstva za 2022. godinu koje će biti održano u Beogradu od 12. februara naredne godine, a borbe će uživo prenositi TV Arena sport.

Štark arena biće domaćin seniorskog i juniorskog šampionata sveta u MMA.

Predsednik IMMAF Kerit Braun čestitao je Srbiji na dobijanju domaćinstva.

-Sa zadovoljstvom mogu da objavim da imamo datum i lokaciju. Imamo mogućnost da prvi put od početka pandemije imamo pun kalendar takmičenja – kazao je Braun.

Takođe, čestitao je predsedniku predsedniku MMA savezu Srbije Luki Nikoliću.

-Radujemo se saradnji sa iskusnom federacijom i partnerima na organizaciji još jednog sjajnog amaterskog svetskog MMA prvenstva – naveo je prvi čovek IMMAF.

FOTO – ALEKSANDAR RAKIĆ / PRIVATNA ARHIVA

A.K.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Borilački sportovi

Sara i Rastko zlatni bokseri za 2022. godinu

ZLATNE PLAKETE DOBILI I NAJBOLJI KLUBOVI

Zlatna godina srpskog boksa, sezona 2022. ostaće zauvek upisana u istoriju plemenite veštine u Srbiji. Bokseri i bokserke u dresu sa srpskom trobojkom sejali su medalje na svim međunarodnim takmičenjima na kojima su uzeli učešće, a poseban pečat utisnuli su juniori, naša budućnost i snaga, naše zlatno i danas i sutra.

Bokserki savez Srbije nagradio je najuspešnije u 2022.

Za „Zlatnu bokserku“ proglašena je evropska i svetska juniorska šampionka Sara Ćirković koja je u 2022. nanizala 18 pobeda na međunarodnoj sceni, bez poraza i učinila nas sve ponosnim.

Zlatna rukavica za „Zlatnog boksera“ otišla je u ruke Rastka Simića koji je na omladinskom prvenstvu Evrope poneo naslov vicešampiona.

Zlatni trener je Mirko Ždralo, trener najbolje omladinske bokserke planete Ćirkovićeve.

Zlatne plakete za fantastične uspehe u 2022. od strane Bokserskog saveza Srbije dobili su klubovi čiji pojedinci su napravili velike uspehe na evropskoj i svetskoj sceni, kao i sami klubovi koji su osvojili trofeje na domaćim i reginalnim šampionatima: BK „Obilić“ Zvornik (evropsko i svetsko zlato  – Sara Ćirković, bronzana medalja na juniorskom prvesntvu Evrope – Srđan Tomić), BK „Jovan Kursula“ iz Varvarina (medalja sa kadetskog evropskog prvenstva – Vasilije Đurđević), BK Novi Pazar (titula Ekipnog šampiona Srbije), BK „Rokica“ Loznica (vicešampion Evrope u konkurenciji omladinaca – Rastko Simić), BK Crvena zvezda (titula ekipnog šampiona Regionalne lige), BK „Petrograd“ (bronzana medalja na Evropskom prvenstvu do 22 godine za seniorke i seniore – Aleksandra Rapajić), BK „Miks Prijepolje“ (bronzana medalja na EP u Poreču u kategoriji do 22 godine za seniorke i seniore – Almir Memić), BK „Blokovi Novi Beograd“ (bronzana medalja na Prvenstvu Evrope za seniorke – Jelena Janićijević), BK „Spartak“ Subotica (bronzana medalja na Evropskom prvenstvu za omladince – Marko Pižurica), BK „Sombor“ (bronzana medalja na Mediteranskim igrama do 22 godine – Omer Ametović i bronzana medalja Dragane Jovanović na omladinskom prvenstvu Starog kontinenta).

-Ponosni smo na sve naše reprezentativce, na njihov veliki rad, zalaganje, na to što u svaki meč ulaze punim srcem, ogromnom motivacijom da Srbiji donesu pobedu i sa ciljem da takmičenje završe na pobedničkom postolju intoniranjem srpske himne. U 2022. doživeli smo veliku radost od naših bokserki i boksera, očekujemo da se ovaj trend nastavi i u budućnosti i na tome vredno i neprestano radimo. Naše ambicije su uvek najveće, nastavljemo putem koji smo trasirali, kroz rad, red i disciplinu do novih pobeda i medalja – rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.   

FOTO – BOKSERSKI SAVEZ SRBIJE

A.K.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu