Connect with us

Kultura

„Imam pesmu – i šta sad?“ – Tribina o domaćoj muzičkoj industriji

Foto: Promo

Portal Headliner.rs u sklopu svog festivala Mobil Music Fest, organizuje prvu u seriji tribina koje mladim muzičarima treba da pruže uvid u to kako funkcioniše domaća muzička industrija.

Tema prve tribine, koja će biti održana u Jazz Kantini Lisabon, 23. novembra od 18h, je “Imam pesmu – i šta sad?”.

U sklopu razgovora sa priznatim stručnjacima iz različitih oblasti muzičke industrije pokrenuće se pitanja kao što su – kako da mladi umetnik snimi prvu pesmu, gde i pod kojim uslovima, na koji način da je ponudi izdavaču, koja su njegova autorska i izvođačka prava, kako da radi na svojoj promociji, kolika su pomoć u tome društvene mreže…

Na tribini će, između ostalih, učestvovati Vladimir Graić – direktor PGP RTS, Rodoljub Stojanović – vlasnik Multimedia Music i član UO OFPS, Nikola Čuturilo – muzičar i predsednik UO Sokoja, Nenad Kuzmić – muzički direktor Radija Beograd 202, Maja Cvetković iz benda E -Play a ujedno i predstavnik organizacije Prava intepretatora, Jadranka Janković-Nešić – muzički novinar i PR, Marija M. Karan – muzički pedagog i novinar Headlinera, Vojislav Đurašinović – muzičar i vlasnik kluba Wurst Platz,  Milena Branković – kulturolog, producent i pevačica benda Trigger… Tribinu će voditi Ljiljana Zdravković – muzički PR, voditelj podkasta “Belgrade Backstage Pass” i pevačica benda The Bite.

Tribina je otvorenog tipa, pa na nju mogu doći svi oni koje zanima kako funkcioniše domaća muzička industrija, a biće omogućeno i postavljanje pitanja učesnicima.

Tribina će biti uživo streamovana na portalu Headliner.rs.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Izložbe

U Železničkom muzeju otvorena izložba o formiranju muzejskog fonda

Foto: Pixabay

U Galeriji Železničkog muzeja otvorena je izložba „Sedamdeset godina od prve stalne postavke Železničkog muzeja“, autorke Ivane Radojević Bošković, dipl. istoričara i kustosa.

„Izložbom „Sedamdeset godina od prve stalne postavke Železničkog muzeja“ predstavljamo proces formiranja muzejskog fonda, u kojem su učestvovali železničari širom Jugoslavije, od prvih izložbi, odnosno prvih izlaganja baštine jugoslovenskih železnica javnosti. Prikazujemo osnivanje Železničkog muzeja 1. februara 1950. godine, kao i radove na obezbeđenju i rekonstrukciji muzejskog prostora. Posebno su izloženi segmenti sa Prve stalne postavke „Kroz istoriju jugoslovenskih železnica“, kojom je Muzej 30. aprila 1953. godine otvoren za širu javnost“, rekla je autorka izložbe.

Prikazane fotografije i izloženi eksponati svedoče o izgradnji jugoslovenskih železnica, radu i životu železničara, arhitekturi železničkih stanica. U Galeriji su postavljena i dela umetnika kojima je železnica bila inspiracija.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu