Connect with us

Kultura

Humanitarna predstava „Igraj, trči i pobedi“ 20. februara

Foto: Promo

Humanitarna predstava „Igraj, trči i pobedi“ učenika Sportske gimnazije biće održana 20. februara u mts Dvorani.

Učenici Sportske gimnazije iz Beograda položili su ispit zrelosti! Predstavu „Igraj, trči i pobedi“ mladi sportisti igraće 20. februara u MTS Dvorani, a novac prikupljen kupovinom ulaznica biće namenjen deci bez roditeljskog staranja.

U pitanju je komad koji su osmislile profesorke srpskog jezika i književnosti: Ivana Marinko je napisala komad, a u režiji joj je pomogla Verica Đoković,, koja ističe da je ova predstava samo proizvod onoga što inače rade na časovima srpskog jezika, gde se, tumačeći književna dela trude da, kako kažu, kod svojih učenika probude humanost i čovekoljublje.

Mladi sportisti će na „daske koje život znače“ 20. februara izaći dva puta, u 17.30 i 20 časova. Prihod od prodatih ulaznica namenjen je deci bez roditeljskog staranja.

Ovo nije prvo izvođenje predstave. Početkom decembra predstavu su igrali sa jednim važnim ciljem – da pomognu u prikupljanju novca za lečenje školskog druga. Tada su prikupili 560.000 dinara i sav novac je uplaćen Fondaciji „Budi human“.

U novom humanom činu podržalo ih je Ministarstvo prosvete, a poruke podrške stižu od mnogih ličnosti iz javnog života. Uz učenike Sportske gimnazije stali su Vojin Ćetković, Zvonimir Đukić – Đule frontmen grupe Van Gog, Jelisaveta Orašanin, Jelena Jovičić, Dragan Petrović Pele,Filip Filipović, koji je bio učenik ove škole, Tijana Bigdanović, Jovana Brakočević, Milica Starović, humanista Stolar Mile i mnogi drugi.

Iz Sportske gimnazije poručuju da veliku zahvalnost duguju timu MTS Dvorane koji je propaznao značaj ovakovog istupanja i predstavljanja mladih ljudi i njihove humane misije.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Danici Vukićević uručena NIN-ova nagrada

NIN-ova nagrada za najbolji roman 2022. godine uručena je danas u Ateljeu 212 Danici Vukićević za roman „Unutrašnje more“.

Dobitnica 69-og po redu priznanja za roman ocenila je da je ta knjiga vesnica jedne nove paradigme.

„To ne može svako da vidi, a ja sam to videla iznutra i videćete i vi kada budete čitali. Ja sam primer nekoga ko je sve vreme, iz čista mira, verovao u sebe. Živela ljubav i živela književnost“, rekla je Vukićević, a nagradu joj je uručila prošlogodišnja dobitnica Milena Marković.

Pored nagrade za roman godine, uručena je i nagrada za ličnost godine 2022. osnivaču Fondacije Alek Kavčić, koja se zalaže za besplatne udžbenike za sve školarce, Aleksandru Kavčiću.

Dodeli NIN-ovih nagrada prisustvovali su Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i Dobrica Veselinović iz pokreta „Ne davimo Beograd“.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu