Connect with us

Donosimo Osmeh

Humanitarna manifestacija „Donosimo osmeh“ biće održana u nedelju, 29.avgusta

Humanitarna manifestacija pod sloganom „Donosimo osmeh“ biće održana u nedelju, 29.avgusta u Beogradu, u organizaciji Gradskih dostavljača.

Da! Moguće je! Pozivamo vas da svojim prisustvom uveličate nas događaj i humanitarnu manifestaciju pod sloganom „Donosimo osmeh“ koju organizujemo u nedelju 29.avgusta od 9 sati u Beogradu. Sredstva koja prikupljamo su za dečicu iz Udruženja samohranih roditelja i porodica dece sa invaliditetom „Plava školjka“ i za malu Vanju Malovic-Fondacija Budi human-Aleksandar Sapic– SMS poruka 1077 na broj telefona 3030.

Nama je uz osmeh posao lakši, a Vama je uz osmeh hrana slađa, priznajte to…!

Humanitarna vožnja, u kojoj će biti najveći broj dostavljača, ali i drugih učesnika poput motociklista, počinje od Trga Slavija u 9 sati, a centralna manifestacija počinje od 10 sati na Adi Ciganliji. Za sada je prijavljeno preko 150 učesnika u vožnji koji će praviti društvo mališanima i njihovom autobusu.

Sama manifestacija će početi sa dečijim horom Kolibri, a uz prigodan program za zabavu naših najmladjih sugrađana biće upriličena i aukcijska prodaja prikupljenih predmeta, a medju njima su : potpisana kapica od naših zlatnih vatrepolistapotpisan dres naših zlatnih košarkašicakošarkaška lopta sa potpisom Dušana Kecmana i td…

 

Mi smo tu da im pomognemo koliko možemo!

U ovogodišnjoj humanitarnoj manifestaciji „Donosimo Osmeh“ je cilj da se pomogne Udruženje samohranih roditelja i porodica osoba sa invaliditetom „Plava školjka“ iz Beograda kao i Vanju Malovic-Fondacija Budi human-Aleksandar Sapic koja boluje od retke bolesti SMA1 (Spinalna mišićna atrofija tip1). Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posledica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Dete ne može da drži glavicu, pokreće ruke i nogice.

 

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Donosimo Osmeh

Porodica je – sve! Vreme je da joj donesemo osmeh – 15. maja na Trgu Republike i na Kalemegdanu

Postoji li nešto važnije od porodice? I ima li nešto lepše od osmeha? I ima li nešto bolje od toga kada se spoje?

„Donosimo osmeh porodici“ naziv je nove, multimedijalne manifestacije, koja će biti održana 15. maja u Beogradu, na otvorenom, na Trgu Repulike i na Kalemegdanu.

Zašto baš tada?

Jer, tog datuma je Svetski dan porodice.

A tog dana Beograd i njegovi gosti će na poklon dobiti celodnevnu zabavu kroz koncerte, pozorišne predstave, sportska takmičenja… kao i druženje u okviru pratećeg programa (bazar rukotvorina, edukativne radionice, itd).

Koncept manifestacije je jednostavan i ima samo nekoliko, možda tako običnih, a ipak presudno važnih ciljeva:

  • Da osmeh postane i ostane deo naših života
  • Da nam porodica uvek bude na prvom mestu
  • Da čuvamo životnu sredinu i planetu na kojoj živimo
  • Da se bavimo sportom, u skladu sa sloganom „U zdravom telu zdrav duh“
  • Brojni poznati umetnici, muzičari, glumci, sportisti, plesači, TV lica… potvrdili su svoje učešće na manifestaciji „Donosimo osmeh porodici“, a kompletan program i satnicu dešavanja u nedelju, 15. maja, saznaćemo uskoro.
  • Do tada, delite svoje osmehe s drugima. Ulepšaćete  život i njima i sebi.

I obavezno ih ponesite sa sobom 15. maja.

Porodica = poštovanje, uvažavanje, podela odgovornosti, poverenje, ljubav…

 

Svetski dan porodice proslavlja se od 1993. godine. Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 15. maj proglasila Svetskim danom porodice kako bi se podigla svest o problemima i pitanjima porodice i kako bi pomogla da ova pitanja dobiju značajnije mesto u aktivnostima država članica

Cilj obeležavanja Svetskog dana porodice jeste afirmacija porodice i porodičnih vrednosti, podsticanje jednakosti između polova u okviru porodice, zaštita porodice kao osnovne jedinice društva i pomoć kako bi one mogle da ispune svoju odgovornost prema zajednici.

Kao osnovna ćelija društva, porodica treba da bude osnažena sa svakog aspekta jer je zdrava porodica jedan od glavnih uslova za stvaranje zdravog pojedinca ali i zdravog društva.

Porodica bi trebalo da predstavlja stabilnu socijalnu zajednicu u okviru koje, među njenim članovima, vlada poštovanje, međusobno uvažavanje, podela odgovornosti, poverenje i ljubav.

Prema preporukama Ujedinjenih nacija porodica zahteva posebnu pažnju, posebno u situaciji kada je pogođena siromaštvom, invalidnosti njenih članova i nasiljem. U rešavanje ovih problema neophodno je uključivanje svih nadležnih institucija. Sem toga, porodica je najvažniji oslonac za svako dete i predstavlja najbolji osnov za odrastanje pa se kaže da „porodica omogućava deci korene i krila“.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu