Connect with us

Crna Gora

Hranom se otrovalo 96 osoba

Free Images

U jednom poznatom hotelu u Budvi koji je i ranije pečaćen zbog neispunjavanja zdravstveno-sanitarnih uslova došlo je do masovnog trovanja hranom, a prema saznanjima Radija Crne Gore u pitanju je 96 stranih turista.

Turisti su iz Poljske, Italije i Hrvatske sa stomačnim tegobama javili su se u bolnice na Cetinju, Baru i Kotoru, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

Neki od njih na proputovanju kroz Crnu Goru javili su se lekarima zdravstvenih ustanova u gradu u kojem su se zatekli, na Cetinju, u Baru i Kotoru.

„Sinoć oko 22 časa u prostorijama Opšte bolnice Kotor dovezeno je tridesetak pacijenata sa akutno dijarelnim sindromom i povraćanjem. Pacijenti su bili adekvatno zbrinuti, urađena je kompletna dijagnostika i svi su otpušteni u opštem dobrom stanju“, istakao je direktor kotorske bolnice Davor Komburović.

Iz Uprave za inspecijske poslove i Instituta za javno zdravlje za sada nema zvanične potvrde o ovom nemilom događaju.

Iz pouzdanih izvora Radio Crne Gore saznaje da su se za zbrinjavanje svojih sunarodnika angažovale ambasade i da je resorno ministarstvo uključeno kako bi se što pre ovaj problem rešio.

 

(b.i)

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Prvi Starbucks u Crnoj Gori početkom naredne godine

Pixabay

Prvi Starbucks objekat u Crnoj Gori biće otvoren početkom naredne godine najavio je Mustafa Yiğit, direktor turske kompanije Zeren Holding koja je zakupila franšizu poznatog američkog lanca kafeterija Starbucks.

On je to saopštio tokom sastanka sa premijerom Dritanom Abazovićem.

Kako je saopšteno iz vlade, Yiğit je Abazovića upoznao sa njihovom namjerom da prvi objekat Starbaksa otvore u Crnoj Gori i obavijestio da je u toku završetak svih potrebnih procedura. Najavio je da se otvaranej prvog objekta očekuje početkom naredne godine.

Turski privrednici upoznali su predsjednika Vlade sa svojim petogodišnjim radom u Crnoj Gori, kao i ambicioznim investicionim planom u više oblasti, poput bankarstva i nekretnina.

Abazović je izrazio je zahvalnost na posvećenosti Crnoj Gori i ohrabrio da nastave sa ulaganjima. On je posebno naglasio značaj dolaska svjetskih brendova, kao što je Starbucks, na naše tržište, napominjući da je Vlada Crne Gore spremna da u svakom momentu pomogne stranim investitorima.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu