Connect with us

Kultura

Hardcore Night 3. februara u Kragujevcu

Foto: Promo

Bendovi Despite The Noise, Brat i Drawbacks nastupiće u petak, 3. februara u Domu omladine Kragujevac.

Svirka počinje u 21 sat, a cena ulaznica u pretprodaji iznosi 300 dinaara. Merch štandovi i berza diskova/kaseta takođe uključena u ceo event.

Drawbacks

Drawbacks, u originalnoj verziji, old school hardcore/punk bend iz Velike Plane s kraja 90ih, koji je kasnije u karijeri koketirao sa još dosta stilova.

Bend je neaktivan od 2010. godine, a do sada su objavili četiri oficijalna izdanja. Ovoga puta okupljaju se u originalnoj postavi, pojačani Mališom (Potres) na drugoj gitari, da bi proslavili čak 21 godinu od izdavanja prvog albuma “Look At The Score”, koji je tada objavljen na kaseti za Rock Express Records.

Na ovom nastupu će izvoditi samo stari materijal (1996-2001), prve demo snimke i ceo “Look At The Score” album.

Brat

Bend Brat nastao je 15. februara 2014. godine u Užicu. Sviraju hardcore na njihov način, sa primesama punk, metal i rapcora.

U početku su svirali pesme poznatih hardcore bendova, ali su ubrzo počeli da stvaraju autorski materijal i da ga predstavljaju publici.

Prva svirka im je bila u rodnom gradu, a zatim su počele svirke i nastupi na festivalima i po drugim gradovima (Čačak, Požega, Gornji Milanovac, Bajina Bašta, Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Zrenjanin, Niš, Zlatibor HillsUp, Aranđelovac, Banja Luka Demo fest, Tuzla, Sarajevo, Zaječar Gitarijada…).

Prvi album koji sarži 11 pesama, bend je objavio 1. novembra 2018. U septembru prošle godine našli su se na kompilaciji “Tribute to Eyesburn – Only We Can Solve This Problem” sa obradom pesme “Stark Blind”.

Prošle, 2022. Brat je objavio singl “Otrov” kojim najavljuje drugi album čije se snimanje, kako kažu članovi benda, “malo odužilo, ali privodi se kraju”.

Despite the Noise

Despite The Noise je pravi bend za sve ljubitelje hardcore crossover zvuka iz 90ih. Čine ga članovi bendova ČBS, Larska, Dead Joker, LUR, Progression Of A Live.

Ozbiljna ekipa KG muzičara koji vrlo dobro znaju da “zagrme” uživo. Uskoro bi trebalo da izađe prvo zvanično izdanje, kao i spot za pesmu “Fog”.

Cena ulaznice u pretprodaji (@ Crazy vinyl shop – Crvenog barjaka 21 i Bazar caffe) iznosi 300 dinara, a na dan koncerta cena će biti 500 dinara.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Književni konkurs „Čitalački maraton“ do 1. jula

Foto: Pixabay

Sedmi književni konkurs „Čitalački maraton“ je otvoren i trajaće do 1. jula, zvanično je objavila izdavačka kuća „Klett“.

Glavna nagrada za najbolji roman u 2023. godini iznosi 500 000 dinara, a takođe prvih pet romana po izboru Glavnog žirija, biće štampano u sedmom kolu „Čitalački maraton“.

Sedmu godinu zaredom, Čitalački maraton se prepoznaje kao društveno-odgovorna akcija koja neguje ljubav prema čitanju i afirmiše domaće autore, poštujući kulturu i tradiciju kroz obradu savremenih tema bliskih današnjim generacijama učenika.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu