Povežite se sa nama

Politika region

Hakerski napad na portal „Kosovo onlajn“

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Na informativni portal „Kosovo onlajn“ navodno je izvršen hakerski napad, a sajt se sada nalazi van funkcije.

Tokom dana blokirano je i više stranica i grupa na društvenim mrežama Fejsbuk, Instagram, koje su direktno prenosile vesti sa Kosmeta, navodi se na Fejsbuk stranici „Direktno s Kosmeta“.

 Odbrana svim i svačim raspoloživim

Predsednik Srpske liste Goran Rakić poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na sastanku u Raški da će srpski narod na Kosovu i Metohiji, ukoliko se nešto slično poput ovoga danas dogodi, pružiti otpor i braniće se svim sredstvima.

„Ukoliko se sledeći put desi nešto ovako, imaćeo opšti otpor. Ma šta to značilo i kako god to shvatili, ali branićemo se svim raspoloživim sredstvima“, rekao je Rakić.

 Policijske akcije nisu etničke ili političke

Šef kabineta premijera Aljbina Kurtija Ljuan Dalipi odgovorio je evropskom šefu diplomate Džozepz Borelju, nakon što je Borelj kritikovao kosovsku Vladu, zbog jednostranih i nekoordiniranih radnji današnje policijske akcije protiv krijumčarenja, prenosi Gazeta Ekprex.

Dalipi je odgovorio da je policija danas sprovela akciju protiv kriminala i šverca u četiri opštine na Kosovu, uključujući Severnu Mitrovicu.

Dalipi je dalje rekao da nijedan visoki zvaničnik EU ne bi trebalo da pokušava da policijske akcije učini etničkim ili političkim problemom.

„Niko, a čak ni visoki zvaničnik EU, ne bi trebalo to da predstavlja kao politički ili etnički problem“, napisao je on, dodajuću da je intervencija bila tipična akcija u nadležnosti države.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Postignut načelni dogovor u međustranačkom dijalogu

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Postignut načelni dogovor u međustranačkom dijalogu, sledeće nedelje potpisivanje dokumenata.

Članovi Radne grupe za međustranački dijalog bez stranaca postigli su danas načelni dogovor o završnom dokumentu o poboljšanju izbornih uslova, a potpisivanje se očekuje sledeće nedelje, izjavio je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

„Ovo danas je bio završni sastanak. Mi smo danas završili raspravu, ostaje da tim koji vodi Dejan Ðurđević iz Vlade Srbije pretoči u papir dodatne predloge koje smo čuli i koje je prihvatio predsednik Aleksandar Vučić“, rekao je Dačić novinarima. Dačić je ocenio da su svi učesnici dijaloga zadovoljni, možda, kako je rekao, ne u potpunosti.

„Veliko je zadovoljstvo što je vlast pokazala želju za kompromisom i implementiraćemo sve što smo dogovorili, da sutra svi možemo da kažemo da je dijalog dao rezultate i da niko ne sme da koristi ove teme za bacanje ljage na Srbiju“, rekao je Dačić.

On je dodao da su svi na sastanku rekli da će potpisati dokument, navodeći da će se to dogoditi sledeće nedelje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je došao u Skupštinu, gde je učestvovao na sastanku Radne grupe za međustranački dijalog bez stranaca o izbornim uslovima.

Vučića je ispred Skupštine sačekao predsednik parlamenta Ivica Dačić.

Među prvima u Skupštinu su stigli zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj, predstavnica Srpske stranke Zavetnici Milica Ðurđević Stamenkovski, lider Dveri Boško Obradović, predsednik Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović, a tu su i šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović i potpredsednik Skupštine i funkcioner SNS Vladimir Orlić.

Na današnjem sastanku Radne grupe za međustranački dijalog bez stranaca očekuje se da vlast i opozicija dođu do završnog dokumenta o poboljšanju izbornih uslova.

„Na osnovu svih predloga koje smo imali do sada probaćemo da dođemo do završnog dokumenta, koji bi imao kao svoj krajnji cilj da većina učesnika bude zadovoljna i tokom i rezultatima dijaloga“, rekao je ranije za Tanjug Ivica Dačić.

Time bi posle dijaloga koji je vođen sa evroparlamentarcima, posle zaključaka i mera, koje je vlast počela da sprovodi, bio zaokružen proces međustranačkog dijaloga, dodao je Dačić.

 

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • Brand studio

Sponzorisano

  • Amazonija

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu