Connect with us

Filmovi

Gran pri Balkanime filmu „Pozdrav suncu“

Foto: Promo

Gran pri 19. Festivala evropskog animiranog filma Balkanima održanog u Domu kulture Studentski grad dobio je film “Pozdrav suncu” Darka Masneca iz Hrvatske.

Najboljim srpskim proglašen je crnohumorni animirani film “O novcu i sreći” Ane Nedeljković i Nikole Majdaka, rađen u koprodukciji Srbije, Slovenije i Slovačke.

Žiri glavnog takmičarskog programa dodelio je specijalno priznanje filmu “Srećković” čiji je autor Claude Luyet iz Švajcarske.

Nagrada za najbolji studentski film dodeljena je ostvarenju “U njegovoj milosti” Christopha Büttnera iz Nemačke.

Specijalno priznanje dodeljeno je francuskim filmovima “Vlažan” grupe autorki (Marianne Bergeonneau, Lauriane Montpert, Mélina Mandon, Cloé Peyrebrune, Elvira Taussac) i “Zbogom, Žerom!” grupe autora (Gabrielle Selnet, Adam Sillard, Chloé Farr).

Najbolji film u takmičarskom programu za decu je “Spacapufi” autora Jaka Ivanca iz Slovenije.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Najgledanija Netflix-ova serija dobija 2. sezonu

Unsplash

Iz Netflix-a stiže dobra vest za sve ljubitelje serije One Piece, koja je trenutno najgledanija na ovoj platformi u mnogim zemljama.

Naime, ova igrana adaptacija istoimene mange i anime serije dobiće drugu sezonu, što i ne iznenađuje ako se uzme u obzir njena trenutna popularnost.

Ona se nalazi u vrhu gledanosti otkako je izašla i ljubitelji originalne mange pohvalili su način na koji je preneta u igranu serijsku verziju.

U seriji One Piece glavnu ulogu tumači Inaki Godoj kao Manki D. Lufi, mladi gusar koji sakuplja posadu kako bi pronašli komad blaga pod nazivom One Piece, da bi postao Kralj gusara.

Pored njega, tu su i Makenju kao Roronoa Zoro, Emili Rad kao Nami, Džejkob Romero kao Usop i Taz Skajlar kao Sanji.

Kako tvorci serije imaju puno izvornog materijala kao inspiraciju, oni su rekli da se nadaju da će snimiti 12 sezona, a da bez problema mogu da urade bar 6.

Ova obnova za drugu sezonu je dobra vest i znak da bi serija svakako mogla da se oduži, na radost fanova.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu