Connect with us

Informacione Tehnologije

Google gasi aplikaciju Street View

Printskrin

Street View je jednostavan način za dobijanje prikaza od 360° u skoro svakoj ulici na planeti, što ga čini savršenom alatkom za sticanje ranog utiska o sledećoj destinaciji za putovanje ili jednostavno istraživanje sveta iz udobnosti svoga doma.

Iako aplikacija Google Maps već dugo nudi Street View funkciju, korisnicima je bila dostupna i posebna Street View aplikacija za Android i iOS uređaje.

Ova samostalna aplikacija služila je dvema različitim grupama ljudi – onima koji su želeli detaljan Street View prikaz i onima koji su želeli da doprinesu sopstvenim snimcima od 360°.

S obzirom da popularnija Google Maps aplikacija ima podršku za Street View, kao i da Google nudi veb aplikaciju Street View Studio, saznanje o gašenju samostalne aplikacije zaista ne bi trebalo da bude iznenađenje, iako je putem Google Play prodavnice preuzeta više od milijardu puta.

Google se o ovome nije zvanično oglasio.

U najnovijem ažuriranju, kompanija je pripremila pregršt obaveštenja o gašenju, koje su primetili stručnjaci koji analiziraju nova izdanja aplikacija.

U obaveštenjima se podstiču korisnici da pređu na Maps i navodi se da će samostalna aplikacija biti ugašena 31. marta 2023. godine.

Iako korisnici neće izgubiti previše funkcionalnosti zbog ove odluke, gašenje aplikacije će takođe značiti kraj za Photo Paths funkciju koja je predstavljena prošle godine.

Photo Paths funkcija je zamišljena kao način da se omogući skoro svakome ko ima pametni telefon da priloži jednostavne dvodimenzionalne fotografije ulica ili staza koje kompanija još uvek nije dokumentovala.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Informacione Tehnologije

Korisnici Tvitera moći će od 1. februara da se žale na suspendovanje naloga

Photo: Unsplash

Korisnici Tvitera moci će od 1. februara da se žale zbog suspendovanja naloga i biće uvedeni novi kriterijumi procene za ponovno uspostavljanje naloga na toj platformi, objavio je Rojters.

Kompanija je saopštila u petak da će, prema novim kriterijumima, Tviter nalozi biti suspendovani samo zbog teških ili ponovljenih kršenja politike platforme.

Teška kršenja pravila podrazumevaju objavljivanje nezakonitog sadržaja ili aktivnosti, podsticanje ili pretnju nasiljem ili povredom, kao i namerno uznemiravanje drugih korisnika.

Tviter je naveo da ce ubuduće ublažiti mere u vezi sa suspenzijom naloga, tako što će ukinuti ograničavanje obima tvitova koji krše pravila i tražiti od korisnika da uklone problematične tvitove pre nego što nastave da koriste nalog.

Vlasnik Tvitera američki milijarder Ilon Mask našao se u decembru na udaru kritike zbog suspendovanja naloga nekoliko novinara, jer su javno objavili podatke o njegovom avionu, a kasnije je Mask vratio naloge novinarima.

(Tanjug)

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu