Connect with us

Aktuelno

Google će brisati naloge koji se ne koriste dve godine

Pixabay

Google je rešio da „pospremi“ svoje servere, pa je najavio da će uskoro početi sa uklanjanjem neaktivnih naloga. To će se desiti ukoliko se utvrdi da nalog nije bio aktivan duže od dve godine. Međutim, to neće važiti za sve neaktivne naloge. Na primer, ukoliko su preko tog naloga postavljani video snimci na YouTube, on neće biti obrisan bez obzira na interval neaktivnosti.

Kompanija je navela da se na ovaj korak odlučila kako bi sprečila spam. Napušteni nalozi bar 10x manju verovatnoću da su aktivirali dvostepenu verifikaciju, a kada jednom postanu kompromitovani, pretvaraju se u sredstvo za slanje spam poruka i krađu identiteta. Istovremeno, uklanjanje neaktivnih naloga i brisanje svih podataka vezanih za njim znači i oslobađanje resursa, a samim tim i smanjenje troškova poslovanja Google-a.

Pomenućemo da se brisanje neaktivnih naloga odnosi samo na individualne korisnike. Kompanije koje koriste poslovne naloge (i za to plaćaju mesečnu naknadu), neće imati problema sa brisanjem naloga sve dok budu plaćali pretplatu na njih, pa makar se oni ne koristili godinama.

Google navodi da, ukoliko korisnici žele da zadrže svoje naloge na ovoj platformi, moraju da se makar jednom u dve godine uloguju na njih i da obave neku od akcija. To može biti slanje ili čitanje email-ova, upotreba Google Drive-a, gledanje YouTube videa, preuzimanje aplikacije sa Google Play Store-a, pretraživanje interneta, logovanje na neki drugi servis sa Google nalogom…

Korisnici koji su već ispunili uslov da su neaktivni duže od dve godine, neće odmah ostati bez Google naloga. Početak ove akcije zakazan je za decembar 2023. godine, a pre nego što se ta akcija zaista i obavi, Google će takvim korisnicima poslati nekoliko email-ova obaveštenja i upozorenja.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Berlin se bez zida vraća u DDR – Za samce samo mali stan

My home

Od 2024. godine u Berlinu stupa na snagu novi zakon o najmu stanova, koji je berlinski Senat nedavno usvojio. Prema novom pravilu samci će moći da iznajme samo jednosoban stan, a parovi dvosoban.

Pre skoro dve nedelje berlinski Senat je najavio projekat za borbu protiv nedostatka stambenog prostora u Berlinu. Strogi propisi na tržištu stanova trebalo bi da u budućnosti obezbede više stambenog prostora i pristupačne cene najma u Berlinu. Ali plan je izazvao nerazumevanje među stanarima, objavio je Fenix magazin.

Uprkos svim kritikama, projekat je sada i zvanično prihvaćen. Samci u Berlinu će u budućnosti imoći da se useljavaju samo u male jednosobne stanove. Samo parovi s decom će smeti da iznajmljuju ​​stanove s više soba.

– Pri najmu i prenajamu obezbeđuje se odgovarajuća srazmera veličine domaćinstva i stana kako bi se postojeći stambeni fond što bolje iskoristio – piše u sporazumu o saradnji Senata i šest stambenih zajednica u državnom vlasništvu i vlasništvu agencije za trgovinu nekretninama Berlinovo.

Nejasne smernice

Na pitanje nemačkog lista „B.Z.-a“ šta tačno znači „odgovarajuća srazmera“, gradska uprava za zgrade je odgovorila da će se u velike stanove useliti porodice, a mali stanovi će biti rezervisani za samce.

Međutim, šta je tačno veliki a šta mali stan, nije navedeno.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu