Connect with us

Poslovanje

Gasprom isporučio Evropi 42,1 milion kubnih metara gasa

Ruski proizvođač gasa Gasprom saopštio je da je njegova isporuka gasa Evropi preko Ukrajine preko tačke Sudža danas bila na nivou od 42,1 milion kubnih metara.

Istu količinu gasa Gasprom je isporučio Evropi i juče, javile su ruske novinske agencije pozivajući se na tu kompaniju, navodi Rojters.


Evropska unija uvela je sankcije Rusiji, ali i dalje od iste otkupljuje naftu, gas, žito i zlato. S toga, nije prvi put da gledamo u licemerstvo EU, a dodatan pokazatelj nepoverenja ove unijie jeste da se zemlje članice sve više okreću ličnom interesu zemlje, a ne uniji koja ja cilj ima da bude jedinstvena u odluka, a to naravno nije.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis

Srpski katastar prezentovan kao primer dobre prakse u Ujedinjenim nacijama

Foto: www.rgz.gov.rs

Delegacija Republičkog geodetskog zavoda koju čine direktor RGZ-a mr Borko Drašković i v.d. pomoćnik direktora Sektora za razvoj Darko Vučetić, na poziv Ujedinjenih nacija, predstavila je rezultate rada na implementaciji Integrisanog okvira za geoprostorne podatke kao i model izrade Socio-ekonomske studije uticaja geoprostornih podataka koju je Srbija izradila među prvima u svetu.

Studija je izrađena u okviru projekta „Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji“ u saradnji sa Svetskom bankom.

Na panelu u sedištu UN-a su, osim predstavnika RGZ-a bili i predstavnici Australije i Novog zelanda kao i predstavnici Svetske banke. Zaključak prisutnih je da je Srbija ostvarila veoma veliki napredak na polju integracije geoprostornih podataka i domena zemljišne administracije i da je pristup koji je primenjen odličan primer dobre prakse i recept za mnoge zemlje sveta.

Na glavnoj sednici 12. zasedanja Organizacije Ujedinjenih nacija za globalno upravljanje geoprostornim informacijama u Njujorku Darko Vučetić je, kao član izvršnog odbora ove organizacije za Evropu, predstavio poziciju evropskih zemalja u domenu primene geoprostornih podaka u efikasnoj zemljišnoj administraciji, naglasivši da je integracija okvira za efikasnu zemljišnu administraciju i okvira za upravljanje geoprostornih informacija od presudne važnosti. Takođe, predstavnik RGZ-a je u ime svih evropskih zemalja predstavio poziciju Evrope u domenu vodnih geoprostornih informacija pohvalivši činjenicu da je odlučeno da se i ovaj važan deo rada ovog tela veže za integrisani okvir za geoprostorne informacije.

Učešće delegacije RGZ-a je još jedan od dokaza da Republika Srbija i Republički geodetski zavod uživaju veliku međunarodnu reputaciju i ugled zahvaljujući ostvarenim rezultatima i reformi koje naša zemlja sprovodi u ovoj oblasti poslednjih nekoliko godina.

Obraćanje srpske delegacije u tački 11 glavne sednice 12. zasedanja Organizacije Ujedinjenih nacija za globalno upravljanje geoprostornim informacijama pogledajte u sledećem videu:

Obraćanje srpske delegacije u tački 11 glavne sednice 12. zasedanja Organizacije Ujedinjenih nacija za globalno upravljanje geoprostornim informacijama pogledajte u sledećem videu:

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu