Connect with us

Politika

Gabrijel Eskobar: „Naše očekivanje je finalizacija implementacije aneksa sporazuma“

Photo: Unsplash

Sastanak lidera Kosova i Srbije u Ohridu je istorijska prilika, rekao je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar. 

„Ovo je zaista prilika da se odmakne daleko od događaja iz 90-ih i daleko od događaja iz 1999-e i krene u 21. vek. To je prilika ne samo za Srbiju i Kosovo, već i za region u celini“, rekao je Eskobar za RSE. 

On prisustvuje sastanku u Ohrid u Severnoj Makedoniji u svojstvu posmatrača.

Na pitanje šta su njegova realna očekivanja od današnjeg sastanka, Eskobar je rekao:

„Naše najveće očekivanje danas je finalizacija implementacije aneksa sporazuma o normalizaciji.“

Istakao je da sporazum o normalizaciji „stvara miran, predvidljiv i prijateljski odnos između Srbije i Kosova“ i „otvara vrata i jednima i drugima da brže uđu u evroatlantske strukture“.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Prvi test sporazuma iz Ohrida učešće Srpske liste na izborima 23. aprila

Photo: Unsplash

Prvi test sporazuma iz Ohrida, a to je da li će se Srpska lista registrovati za kosovske izbore 23. aprila, rečeno je na panelu „Ništa između-EU predlog za normalizaciji odnosa Srbije i Kosova“.

Ako toga nema, nema ni sporazuma, ocenio je koordinator Radne grupe nacinalnog konventa za Evropsku uniju (NKEU) za poglavlje 35 Dragiša Mijačić.

Sa njegovim stavom saglasna je i Jovana Radosavljević iz Nove društvene inicijative, koja dodaje da je danas ključni dan.

Ako se Srpska lista, koja je rekla da neće učestvovati na izborima, ne registruje – ne možemo očekivati da se izbori uopste održe na severu Kosova, rečeno je na panelu.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu