Connect with us

Politika region

Gabrijel Eskobar i Miroslav Lajčak iduće nedelje u Prištini i u Beogradu

Foto: Unsplash

Specijalni predstavnik američkog Stejt departmenta Gabrijel Eskobar i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak zajedno će naredne nedelje posetiti Prištinu i Beograd, kako bi ohrabrili tamošnje lidere da nastave dijalog o normalizaciji odnosa i sprovođenje reformi na evropskom putu.

Eskobar će se pridružiti Lajčaku u Briselu, Prištini i Beogradu od 30. januara do 4. februara, kako bi ohrabrili lidere da normalizuju odnose kroz Dijalog uz posredovanje EU i da sprovedu reforme na putu integracije u EU, obavljeno je na Tviteru Biro za evropska i evroazijska pitanja Stejt departmenta.

Američka ambsada u Beogradu saopštila je da će poseta uključivati sastanke sa vladinim i poslovnim liderima, civilnim društvom i predstavnicima različitih političkih grupacija u Srbiji.

Evropa će biti sigurnija, prosperitetnija i ujedinjena sa napretkom na Zapadnom Balkanu, objavila je ambasada na Tviteru uz „toplu dobrodošlicu u Srbiju“ specijalnom predstavniku Eskobaru.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je u Briselu da Lajčak i Eskobar iduće nedelje zajedno putuju na Kosovo i u Srbiju s ciljem da se na sastancima s tamošnjim političkim vođama poradi na tome da se Dijalog nastavi.

Borelj je posle sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija naglasio da „pozdravlja spremnost Srbije da se angažuje u Dijalogu“, dok je upozorio da vlasti u Prištini „u ovom trenutku pokazuju znatnu uzdržanost da se sedne za pregovarački sto“.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Vuk Jeremić („Narodna stranka“): „Izbori će biti trenutak istine“

Photo: Unsplash

Kako je saopšteno iz Narodne stranke, Jeremić je na Izbornoj Skupštini Gradskog odbora Narodne stranke u Požarevcu rekao da bi „svi oni, kojima je interes Srbije na prvom mestu, trebalo da budu svesni da danas, kada sudbina našeg naroda i svetinja na Kosovu i Metohiji i celovitost države visi o koncu, jedini odgovoran korak može biti široko nacionalno okupljanje svih patriotskih snaga u Srbiji“.

„Tu pre svega mislim na naše kolege iz parlamenta, Novi DSS, POKS, Zavetnike i Dveri, ali i vanparlamentarne organizacije koje se nedvosmisleno zalažu za državotvornu, suverenističku politiku, kao što je DJB“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da se prozapadna opozicija ujedinila, i čestitao im na tome.

„Nema opravdanja da i stranke patriotske orijentacije to isto ne urade, ako nam je iskreno stalo do toga da se zaustavi srljanje u propast i veleizdaju“, zaključio je Jeremić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Požarevac izabran je Nenad Ilić, a izabrani su i delegati za Skupštinu Narodne stranke, zakazanu za 22. oktobar.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu