Connect with us

Filmovi

Film „The French Dispatch“ otvara 27. Festival autorskog filma

The French Dispatch / Foto: Promo

Film „The French Dispatch“ američkog reditelja i scenariste Vesa Andersona otvoriće 27. Festival autorskog filma (FAF), koji će se održati u Beogradu i gradovima širom Srbije od 26. novembra do 3. decembra na već tradicionalnim lokacijama.

Revolucija, kulinarstvo, slikarstvo i zatvor samo su neke od tema koje Anderson vešto prikazuje u ovom ljubavnom pismu novinarima i odi novinarstvu.

The French Dispatch / Foto: Promo

Inspirisan ranim početkom Nju Jorker magazina, ali i sa željom da snimi film u Francuskoj, reditelj smešta radnju u izmaštan gradić u kojem se nalazi „Francuska depeša“, ispostava izmišljenog američkog dnevnog lista Liberty, Kansas Evening Sun.

Svetska premijera ovog ostvarenja održana je na filmskom festivalu u Kanu ove godine uz sedmominutni aplauz i fantastične kritike.

The French Dispatch / Foto: Promo

Ljubitelji Andersona imaće priliku da, pored njegove uobičajene glumačke postave – Ovena Vilsona i Bila Mareja – uživaju u izuzetnom glumačkom ansamblu u kojem čak i sporedne uloge tumače veliki glumci. Benisio del Toro, Ejdrijen Brodi, Tilda Svinton, Lea Sejdu, Franses Mekdormand, Timoti Šalame, Elizabet Mos, Džefri Rajt i Matje Amalrik samo su neka od imena koja tumače Andersonove likove i neobične novinare „Francuske depeše“.

The French Dispatch / Foto: Promo (© Searchlight Pictures – American Empirical Picture)

„The French Dispatch“, deseti po redu dugometražni film reditelja, po svemu je vesandersonovski prepoznatljiv i zaigraće pred beogradskom publikom u petak 26. novembra 2021. godine.

The French Dispatch / Foto: Promo

Centralna lokacija festivala tradicionalno ostaje Kombank Dvorana, dok će se program odvijati i u ostalim salama u Beogradu, ali i u drugim gradovima širom Srbije. Prateći svetske trendove, deo programa FAF-a će se odvijati i na onlajnu – na MojOFF filmskoj platformi.

Kompletne informacije o programu naći će se na zvaničnom sajtu festivala www.faf.rs.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Predstavljen film „Živko Nikolić: Nedosanjani san“ na FAF-u

Foto: Promo

Filmski reditelj Senad Šahmanović predstavio je svoj dugometražni igrano-dokumentarni film o velikom crnogorskom reditelju – „Živko Nikolić: Nedosanjani san“ u okviru 29. Festivala autorskog filma u Beogradu.

Film od 70 minuta će premijerno biti prikazan večeras (19.00h) u Dvorani kulturnog centra Beograda u okviru programa – selekcije “Specijalne projekcije”.

Projekat “Živko Nikolić – nedosanjani san” je priča o poslednjem, nedovršenom delu velikog crnogorskog i jugoslovenskog sineaste Živka Nikolića (1941-2001).

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu