Connect with us

Politika

Fatmir Šeholi priprema performans iznenađenja za Anu Brnabić na severu Kosova

Foto: Unsplash

Fatmir Šeholi, direktor Insituta za afirmaciju međuetničkih odnosa, na svom Fejsbuk profilu naveo je da je Ana Brnabić proglašena za personu non grata na Kosovu od strane kosovskih institucija.

Šeholi je rekao i da veruje da će premijerku Srbije dočekati neki visokopozicionirani član kosovske Vlade.

Podsetio je da je Brnabić nazvala jednom prilikom Albance „ljudima iz šume“, te dodao da će Institut čiji je direktor pripremiti iznenađenje za nju na severu Kosova, ako ih ne budu sprečili da na taj način izraze svoj protest.

Šeholi za Danas pojašnjava da spremaju performans zbog dolaska premijerke Srbije.

Mediji u Srbiji su 2019. godine pisali da se ime Ane Brnabić našlo na listi spisku desetina osoba koje je Vlada Kosova proglasila nepoželjnim osobama na Kosovu, pozivajući se na potvrdu kosovskih medija koji su dobili potvrdu kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova da se je napravljena lista nepoželjnih osoba koja je „dosta duga“ i u njoj su uglavnom imena zvaničnika, sadašnjih i bivših zvaničnika Srbije, ali i bivši rukovodioci Vojske Srbije.

Savetnik ministra spoljnih poslova Ljiridon Lapaštica rekao je da se lista „povremeno osvežava“, i da je u poslednje vreme povećan broj osoba na toj listi.

Prema medijima prvi na listi nepoželjnih osoba je predsednik Srpske radikalne stranke i osudjeni ratni zločinac Vojislav Šešelj, slede bivši general Vojske Srbije Ljubiša Divković, ministri unutrašnjih poslova i odbrane Srbije, kao i premijerka Ana Brnabić, prenela je tada agencija Beta.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Miloš Vučević: „Spremni za razgovore s opozicijom o izborima, obavezni vojni rok nije sada na dnevnom redu“

Photo: Unsplash

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević je izrazio spremnost za razgovore s opozicijom o izborima.

„Spremni smo da razgovaramo o postizanju poltičkog dogovora oko izlaska na biralište“, rekao je Vučević, koji je i ministar odbrane, za Poltiku.

On je rekao i da datum održavanja izbora nije najvažniji. „Da li do kraja godine, ili početkom sledeće, ne mislim da je navažnije pitanje već da imamo minimum političkog konzenzusa da idemo na izbore, ako je to put za smirivanje tenzija ili proveru legitimiteta vlade. Ali i proveru opozicije, kako stoji među biračima“, kazao je Vučević.

Deo proevropske opozcije je zatražio održavanja vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine.

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je da je za vraćanje služenja obaveznog vojnog roka ali da to „nije sada na dnevnom redu“.

„Rekao sam da sam za to (obavezni vojnog rok). Pitanje je sada da li je to šest nedelja, tri ili šest meseci“, kazao je on za Politiku.

Dodao je da su priremljeni svi neophodni dokumenti, te ukazao da je, na kraju, neophodna poiitička odluka.

„U ovom trenutku to nije na dnevnom redu“, kazao je Vučević.

Dodao je da je potrebno oko godinu dana da se podignu kapaciteti za prihvat ljudi, imajući u vidu da je Srbija, kako je kazao, „izgubila 12 ili 13 generacija vojnika od kada je suspendovan vojni rok“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu