Connect with us

Politika region

Ekološki ustanak organizovaće blokadu auto-puta u Beogradu 15. januara

Foto: Pexels

Ekološki ustanak organizovaće blokadu auto-puta u Beogradu sledeće subote, 15. januara, ukoliko Vlada ne objavi sva dokumenta potpisana sa kompanijom Rio Tinto i njenim zavisnim privrednim društvima u Srbiji, rečeno je Danasu u Ekološkom ustanku.

Kako nam je rečeno, ove subote 8. januara aktivisti Ekološkog ustanka će pomagati i koordinirati par blokada, a većina aktivista ove organizacije biće u Loznici i Valjevu.

Aleksandar Jovanović Ćuta, aktivista Ekološkog ustanka, za naš list kaže da će Ekološki ustanak 15. januara organizovati blokadu auto-puta u Beogradu, a da će danas, kao i 3. januara, kada su bile organizovane blokade, biti sa ljudima iz Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) negde kod Loznice.

– U nedelju će biti organozovan veliki sastanak svih organizacija i SEOS na kom će se razgovarati šta će se raditi 15. januara i kako dalje – navodi Jovanović.

Sastanak ekoloških organizacija biće, kako nam je rečeno, održan u Gornjem Milanovcu.

Podsetimo, pokret Ekološki ustanak upozorio je da će organizovati duže i brojnije bokade puteva i „radikalizovati“ proteste širom zemlje ukoliko Vlada do Božića ne objavi „sva dokumenta potpisana sa kompanijom Rio Tinto i njenim zavisnim privrednim društvima u Srbiji“.

Za danas je Savez ekoloških organizacija Srbije najavio nove blokade puteva u znak protesta zbog iskopavanja litijuma i projekta „Jadar“ kompanije Rio Tinto.

Okupljanje na blokadama počinje oko 13 sati, a za sada je poznato nekoliko lokacija, Loznica, Novi Sad, Preljina, Šabac, Valjevo, Topola, Nova Varoš, Gornji Milanovac, Vrbas i Kula.

Lista će najverovatnije do početka blokade biti šira.

Za sad nijedna organizacija zvanično nije pozvala na blokadu ili protest danas u Beogradu.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Vuk Jeremić („Narodna stranka“): „Izbori će biti trenutak istine“

Photo: Unsplash

Kako je saopšteno iz Narodne stranke, Jeremić je na Izbornoj Skupštini Gradskog odbora Narodne stranke u Požarevcu rekao da bi „svi oni, kojima je interes Srbije na prvom mestu, trebalo da budu svesni da danas, kada sudbina našeg naroda i svetinja na Kosovu i Metohiji i celovitost države visi o koncu, jedini odgovoran korak može biti široko nacionalno okupljanje svih patriotskih snaga u Srbiji“.

„Tu pre svega mislim na naše kolege iz parlamenta, Novi DSS, POKS, Zavetnike i Dveri, ali i vanparlamentarne organizacije koje se nedvosmisleno zalažu za državotvornu, suverenističku politiku, kao što je DJB“, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da se prozapadna opozicija ujedinila, i čestitao im na tome.

„Nema opravdanja da i stranke patriotske orijentacije to isto ne urade, ako nam je iskreno stalo do toga da se zaustavi srljanje u propast i veleizdaju“, zaključio je Jeremić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Požarevac izabran je Nenad Ilić, a izabrani su i delegati za Skupštinu Narodne stranke, zakazanu za 22. oktobar.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu