Connect with us

Investiranje

Edin Đerlek: „Električna vozila od vitalnog značaja za čistiju i zdraviju budućnost“

Photo: Unsplash

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek izjavio je da su električna vozila uz, dekarbonizaciju proizvodnje električne energije, od vitalnog značaja za čistiju, zdraviju i lepšu budućnost građana, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Đerlek je na otvaranju drugog dana konferencije „EV days“ u Novom Sadu, posvećene električnim vozilima, rekao da su ta vozila neodvojivi deo održivog razvoja.

On je istakao da je nemerljiv značaj tehnološkog razvoja, pametne specijalizacije i pametnih gradova u ravnomernom regionalnom razvoju, gde su električna vozila, kao jedan od ključnih činilaca pametnih gradova, od suštinskog značaja za tu oblast.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Investiranje

Ministarka energetike i rudarstva Srbije: „U oktobru se očekuje kraj izgradnje gasne interkonekcije Srbija-Bugarska“

Photo: Unsplash

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović izjavila je da se očekuje da u oktobru bude završena izgradnja gasne interkonekcije Srbija-Bugarska, i da Srbija dobije još jednu gasnu rutu i pristup novim snabdevačima, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona je u razgovoru sa šefom Delegacije Evropske unije (EU) Emanuelom Žofreom istakla da je taj projekat važna prekretnica za stabilnost i dalji razvoj energetskog sistema imajući u vidu da će izgradnjom gasnog interkonektora Srbija postati i tranzitna zemlja za dopremanje gasa EU.

Đedović je navela da je cilj Srbije da diversifikuje svoje izvore snabdevanja i da Srbija pregovara sa Azerbejdžanom o količinama gasa koje može da uveze, jer bi Srbija iz te zemlje mogla da uveze i do trećine svojih trenutnih potreba.

Žofre je podsetio na dobru saradnju Srbije sa EU na projektu gasnog interkonektora sa Bugarskom i istakao da diversifikacija izvora donosi veću sigurnost Srbiji.

Dodao je da je od vitalnog značaja da Srbija završi razdvajanje svog tržišta gasa u celini i omogući veću konkurenciju, za dobrobit građana.

Zavisnost od ruskih fosilnih goriva nimalo ne pomaže Srbiji, rekao je Žofre.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu