Connect with us

Politika

Edi Rama: „Evropski predlog najbolja stvar koja se desila“

Photo: Unsplash

Evropski dokument (francusko – nemački predlog) najbolja je stvar koja se može desiti, i želim da verujem da nijedna strana neće sebi dozvoliti da u potpunosti ne prihvati taj dokument i njegov program implementacije, rekao je premijer Albanije Edi Rama.

On je to izjavio na zajedničkoj konferenciji za medije sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku Žozepom Boreljom i komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem u Tirani.

Rama je istakao i da se divi naporima Borelja i Varheljija da normalizuju odnose između Kosova i Srbije.

„Evropska unija je zapravo ponudila Kosovu, Srbiji, regionu i budućim generacijama, novi put“, kazao je Rama.

Zajednička konferencija za medije održana je nakon sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje EU i Albanije.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti otkazali susret u Bratislavi – hitno se dogovara novi

Photo: Unsplash

Kako saznaje RSE iz diplomatskih izvora, Lajčak će pokušati da organizuje susret Vučića i Kurtija u Bratislavi. Međutim, ovi izvori upozoravaju da bez obzira na volju evropskih posrednika, male su šanse za sastanak jer strane nisu spremne za to.

Lajčak, Vučić i Kurti bi trebalo ovih dana da budu u Bratislavi na forumu think-tank organizacije GLOBSEC koji se održava između 29. i 31. maja.

Vučić i Kurti su predviđeni kao panelisti u odvojenim nastupima i smatra se da bi to bila dobra prilika da se održi vanredan sastanak na najvišem političkom nivou, u svetlu novonastalih tenzija na severu Kosova.

Prema pisanju RSE, Borelj je potvrdio da radi na organizovanju hitnog susreta Vučića i Kurtija.

Iz nezvaničnih izvora saznaje se da i Borelj namerava da otputuje u Bratislavu, ako Vučić i Kurti potvrde učešće na vanrednom sastanku u okviru dijaloga koji nastoji da organizuje Lajčak.

Iz Vlade Kosova su za RSE, međutim, rekli da Kurtijevo učešće na ovoj konferenciji u Slovačkoj „može biti otkazano“.

„Planirano je da (Kurti) ode. Ali, zbog dešavanja u zemlji, učešće je odloženo. Još nije definitivno da li će učestvovati ili ne“, saopštila je Vlada Kosova.

Susret je planiran za sredu, 31. maj, a kako navodi više evropskih izvora, Lajčak ima podršku država članica EU za ovu ideju, jer bi sastanak služio da doprinese smanjenju tenzija na severu.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu