Connect with us

Politika

Džef Hovenijer: „SAD zabrinute zbog uslova za izbore na severu Kosova“

Photo: Unsplash

Američki ambasador na Kosovu Džef Hovenijer izjavio je da su SAD zabrinute da u ovom trenutku ne postoje uslovi za održavanje izbora kasnije ovog meseca na severu Kosova, i da osuđuju nasilje tokom incidenata u utorak.

„Pribegavanje nasilju i zastrašivanju, uključujući upotrebu eksplozivne naprave, i ugrožavanje života – nikada nije prikladan metod protesta, ni pod kojim okolnostima“, naveo je Hovenijer na Tviteru, preneo je KoSSev.

Kada su u pitanju predstojeći izbori, Hovenijer je poručio da su SAD zabrinute da za njihovo održavanje trenutno uslovi ne postoje, jer je bezbednost građana sada prioritet.

„Sjedinjene Države su zabrinute da u ovom trenutku ne postoje uslovi za održavanje izbora kasnije ovog meseca na severu Kosova. Sigurnost i bezbednost svih građana Kosova treba da budu najviši prioritet“, istakao je Hovenijer i zatražio od svih da budu uzdržani.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Vladimir Bilčik: „Od dolaska Kurtija na vlast pregovori ne idu u pravcu pronalaženja rešenja“

Photo: Unsplash

Kako prenosi portal Kosovo online, Bilčik je naveo da treba pažljivo sagledati situaciju i u Beogradu i u Prištini.

„Nažalost, dolaskom Aljbina Kurtija na vlast (na Kosovu) sa pregovorima se zaista odugovlači i oni ne idu u pravcu pronalaženja rešenja – i to govorim kao neko ko je veoma otvoren za kritiku srpske strane“, rekao je Bilčik.

On je nedavnu pucnjavu na severu Kosova ocenio kao „apsolutno neprihvatljivu“.

„Ovo je zaista izuzetno opasna situacija koja ukazuje da bi stvari zaista mogle da izmaknu kontroli. Važno je da dođe do deeskalacije, da postoji puna istraga”, kazao je Bilčik dodajući da je članstvo u EU “šargarepa” za obe strane u dijalogu.

Ako dijalog ne krene dalje, kako je naveo, „videćemo više sukoba, više nacionalizma, više povlačenja iz sveta“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu