Connect with us

Crna Gora

Dvojici članova SNS zabranjen ulazak u Crnu Goru

Foto: Unsplash

Crnogorska policija zabranila je ulazak u Crnu Goru članovma Srpske napredne stranke (SNS) Vladimiru Mandiću i Danetu Šijanu, objavili su podgorički mediji pozivajući se na rešenje Uprave policije (UP).

Mandiću i Šijanu je zabranjen ulazak „iz razloga nacionalne bezbednosti koji su poznati“ Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB), navodi se u rešenju UP, koje je objavila podgorička Pobjeda.

Članovi stranke predsednika Srbije Aleksandra Vučića zadržani su nekoliko sati na graničnom prelazu Metalja kod Pljevalja, posle čega im je uručeno rešenje o zabrani ulaska.

Mandić i Šijan su privođeni uoči lokalnih izbora u Nikšiču, marta prošle godine, a zbog sumnje da su kupovali glasove.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Crna Gora

Crna Gora je najskuplja država u regionu

Photo: Unsplash

Crna Gora je najskuplja država u regionu za život, gde je za život četvoročlane porodice mesecno potrebno 1.800 evra, bez troškova rente.

Internet stranica Numbeo, koja se bavi analizom troškova života u zemljama i gradovima širom sveta, ažurirala je podatke za 2023. godinu, koji jasno pokazuje gde je život skuplji, a gde nešto jeftiniji, prenosi portal Investitor.

Podaci za zemlje regiona pokazuju da su troškovi života za pojedinca i prosečne četvoročlane porodice, isključujući zemlje EU i Šengenskog prostora – Sloveniju i Hrvatsku, u regionu najveći u Crnoj Gori.

Prema podacima ove internet stranice, prosečni troškovi života pojedinca u Crnoj Gori iznose 515 evra mesečno, bez uračunate rente, dok je prosečnoj četvoročlanoj porodici mesečno potrebno 1.802,6 evra, takođe bez rente.

To je značajno niže od susedne Hrvatske, u proseku 21 %, dok je život u Sloveniji u odnosu na crnogorski skuplji oko 33 %, prosečno.

U odnosu na druge zemlje regiona, koje nisu u Evropskoj uniji, Crna Gora prednjači po troškovima. Život crnogorskog pojedinca u odnosu na komšiju iz Srbije, na primer, skuplji je oko 4,8 %. To znači da je prosečnom građaninu u Srbiji potrebno 25 evra manje za život nego u Crnoj Gori, dok je prosečnoj srpskoj porodici za iste potrebe potrebno 127 evra manje.

Ostale zemlje regiona su još jeftinije, preneo je portal podgoričke Adrita tv.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu