Connect with us

Politika

Dveri: „Sednicu Saveta bezbednosti UN da zatraže Rusija i Kina“

Photo: Unsplash

Pokrajinski odbor Dveri na Kosovu i Metohiji zatražio je od Rusije i Kine i da se aktivno uključe u sva dešavanja na Kosovu, koja su, kako su ocenili, „izmakla kontroli onih koju su za primenu Rezolucije 1244 bili zaduženi“.

„Ujedno, šaljemo poruku svim Srbima na Kosovu i Metohiji da se politički samoorganizuju i izaberu svoje autentične predstavnike iz narodnih redova i time štetočinsku tzv. Srpsku listu izoluju iz daljih političkih i društvenih dešavanja“, navodi se u saopštenju tog odbora.

Pozvali su Srbe da ne pristaju ni na kakvu Zajednicu srpskih opština (ZSO) u okvirima prištinskih institucija, kao i da sve buduće lokalne i svake druge izbore bojkotuju.

Ocenili su da su za aktuelnu krizu na Kosovu i Metohiju krivi „koalicioni partneri“ predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti, kao i Srpska lista, Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju i vlast u Beogradu u celini.

„Srbi sa Kosova i Metohije više nemaju poverenja ni u Aleksandra Vučića, ni u tzv. Srpsku listu, ni u Kancelariju za KiM, pa samim tim ni u Vladu Republike Srbije, čija politika vodi iseljavanju Srba sa KiM, što je već počelo. Međutim, mi smo svoji na svome i želimo tu i da ostanemo po svaku cenu“, dodaje se u saopštenju pokrajinskog odbora Dveri.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Srbija mogući domaćin samita o klimi KOP29

Photo: Unsplash

Srbija razmatra da se kandiduje za domaćina klimatskog samita KOP29, ali još nije dala zvaničnu ponudu, navodi Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Moldavija se prijavila da bude predsedavajući klimatskog samita KOP29, na osnovu pisma koje je Ministarstvo životne sredine u Kišinjevu uputilo drugim istočnoevropskim zemljama.

Navodi se da se Moldavija nije prijavila da bude i domaćin tog događaja.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu