Connect with us

Politika region

Dveri pozvale koaliciju SPS-JS da smeni ministra privrede zbog zalaganja za uvođenje sankcija Rusiji

Photo: Unsplash

Pokret Dveri pozvao je koaliciju Socijalističke partije Srbije (SPS) i Jedinstvene Srbije (JS) da smeni ministra privrede iz redova JS Radeta Bastu zbog zalaganja za uvođenje sankcija Rusiji.

Dveri su u saopštenju ocenile da je Basta „preuzeo prozapadnu političku palicu od Zorane Mihajlović“ i da je „samo pitanje dana kad će da zagovara otvaranje rudnika litijuma u vlasništvu Rio Tinta“.

„To govori da je postao ministar u Vladi Srbije koji zagovara američke, a ne srpske interese, o čemu najbolje svedoče česti susreti sa američkim ambasadorom u Srbiji Kristoferom Hilom“, naveo je poslanik Dveri Borko Puškić.

Ocenio je da će, ukoliko se koalicija SPS-JS ne ogradi od Bastinih izjava i ne smeni ga sa funkcije ministra, „biti jasno da Basta govori ono što Aleksandar Vučić misli, a ne sme da kaže“ i da je koalicija, koja ga je i predložila za ministra, „obmanula javnost pre izbora lažno predstavljajući građanima da neće ni pomisliti na uvođenje sankcija Rusiji“.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Seka Sablić govornica na protestu „Srbija protiv nasilja“ u petak

Photo: Unsplash

Glumica Jelisaveta Seka Sablić govoriće na šestom protestu „Srbija protiv nasilja“ u petak 9. juna, saznaje N1.

Organizatori su danas najavili da će na protestu u petak govoriti više javnih ličnosti, kao što je to bio slučaj na prethodnom skupu 3. juna.

Podsetimo, prošle subote su se okupljenim građanima obratili Dragan Bjelogrlić, Zoran Kesić, Ivan Ivanović, Nenad Hadži Maričić, Svetlana Bojković, sin Stanike Gligorijević, itd.

Organizatori su najavili i rutu šestog protesta – posle skupa ispred Skupštine Srbije okupljeni će otići do zgrade Vlade Srbije, oko koje je planirano da se napravi prsten.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu