Connect with us

Politika region

Dveri jedina „opozicija“ bez predsednika skupštinskog odbora – Boško Obradović o preraspodeli funkcija opozicije u parlamentu

Foto: Unsplash

Poslanička grupa Srpski pokret Dveri – Patriotski blok je jedina opoziciona izborna lista, koja nije dobila niti jedno rukovodeće mesto u skupštinskim radnim telima, ali smo uprkos tome učestvovali u zajedničkom dogovoru između vlasti i opozicije, sa ciljem da novi saziv krene jednim dobrim putem. Imaćemo mesto zamenika predsednika Odbora za zdravlje i porodicu, i smatramo da tu možemo dati veliki doprinos, jer su to naše teme, kaže za Danas Boško Obradović, lider Dveri.

Kada su krenule igre unutar prozapadne opozicije oko mesta potpredsednika i kako će oni biti kandidovani, dodaje on, „u tome dalje nismo želeli da učestvujemo i ostali smo uzdržani po pitanju izbora svih šest potpredsednika Skupštine, i onih iz vlasti i onih iz opozicije, dajući im svima tako priliku da se pokažu i dokažu u svom radu“.

„Jedino smo glasali za izbor generala Božidara Delića za potpredsednika, jer smo to javno obećali. Smatramo ispravnim da desne, suverenističke i patriotske opcije, a tu mislim na Srpsku koaliciju NADA, Srpsku stranku Zavetnici i Dveri i naš Patritski blok, imaju jednog potpredsednika, a ne da potpredsednici dolaze samo iz redova prozapadne opozicije i nacionalnih manjina. S obzirom da je NADA najveća poslanička grupa među nama prirodno je bilo da podržimo njihovog kandidata za potpredsednika, zaključuje Boško Obradović.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika region

Dušan Nikezić: „Inflacija u Srbiji duplo veća od svetskog proseka“

Foto: Unsplash

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić izjavio je da je inflacija u Srbiji duplo veća od svetskog proseka. 

Nikezić je u Irigu, na osnivanju Inicijativnog odbora SSP u toj opštini, ocenio da su zbog inflacije u Srbiji „svi na gubitku“.

„Radnici koji primaju minimalac ove godine će izgubiti 32.000 dinara, prosečan penzioner 23.000 dinara, a zaposleni u javnom sektoru 72.000 dinara“, naveo je Nikezić, a prenela SSP.

Ocenio je da se „svuda osećaju“ posledice energetske krize, ali i da se u EU spremaju za štednju zbog nedovoljne količine gasa iz Rusije, dok Srbija mora da štedi struju, jer više nema para za uvoz, pošto je upropašćen EPS i ceo energetski sektor.

„U celom svetu rastu i cena hrane, jer je smanjen uvoz iz Rusije i Ukrajine. Međutim, u Srbiji su cene hrane porasle duplo više nego u EU, zato što nestašice i visoke cene kod nas nemaju veze sa ratom u Ukrajini, već sa desetogodišnjim uništavanjem poljoprivrede, koja već šest kvartala za redom beleži pad za više od 5 %“, naveo je potpredsednik SSP.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu