Connect with us

Politika region

Dušan Nikezić: „Svaki dinar koji imate na računu je isključivo posledica prekomernog zaduživanja zemlje“

Photo: Pixabay

„Svaki dinar koji imate na računu je isključivo posledica prekomernog zaduživanja zemlje, pošto ste samo u protekle četiri godine napravili rupu u budžetu od 10,5 milijardi evra, pa ste u tom periodu i zadužili zemlju za dodatnih 12 milijardi evra“, poručio je Nikezić obraćajući se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Nikezić je u pisanoj izjavi podsetio da je država u proteklih godinu uzela kredit Fonda za razvoj Abu Dabija od milijardu dolara, kredit MMF od 2,4 milijarde evra, kredit EBRD od 300 miliona evra za likvidnost EPS, dva kredita Svetske banke od 220 miliona evra za javne institucije i javne finansije, tri kredita vredna 340 miliona evra od Francuske agencije za razvoj i da je izdala obveznice na međunarodnom tržištu od 1,75 milijardi dolara.

„Zbog tog prekomernog zaduženja, Srbija godišnje, samo za kamatu, izdvaja 1,6 milijardi evra, što je isto koliko daje i za sve subvencije: od privrede i poljoprivrede, preko nauke i kulture, do putne i železničke infrastrukture. I zbog toga nema para za srpske poljorivrednike, privrednike, za zaposlene u bolnicama, školama, vrtićima, poštama“, zaključio je Nikezić.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Pozivi za glasanje na izborima moraju biti dostavljeni do ponedeljka u ponoć

Photo: Unsplash

U Srbiji se 17. decembra održavaju parlamentarni izbori, pokrajinski izbori i lokalni izbori u 65 gradova i opština, među kojima je i glavni grad – Beograd.

Na parlamentarnim izborima pravo glasa ima 6.500.165 građana, na pokrajinskim izborima u Vojvodini 1.669.734 građana, a na beogradskim izborima 1.613.190 birača.

Na izborima za poslanike Skupštine Srbije nadmeće se 18 izbornih lista.

Za 250 mesta u parlamentu bore se liste „Aleksandar Vučić – Srbija protiv nasilja“, „Ivica Dačić – Premijer Srbije“, „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“, „Milica Đurđević Stamenkovski – Boško Obradović – Nacionalno okupljanje“, „Dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju“, „Savez vojvođanskih Mađara – Za našeg predsednika“, „Srbija protiv nasilja“ i „Usame Zukorlić – Zjedinjeni za pravdu“.

Nadmeću se i liste „SDA Sandžak – Dr Sulejman Ugljanin“, „Zajedno za budućnost i razvoj – Koalicija za mir i toleranciju“, „Narodna stranka – Siguran izbor. Ozbiljni ljudi“, „Saša Radulović – Boris Tadić – Ana Pejić – Dobro jutro Srbijo“, „Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi“, „Mi – glas iz naroda, prof. dr Branimir Nestorović“, „Srbija na zapadu“, „Ruska stranka – Slobodan Nikolić“, „Čedomir Jovanović – Mora drugačije“ i „Albanska demokratska alternativa“.

Na izborima za Skupštinu Vojvodine nadmeće se ukupno 13 izbornih lista – „Aleksandar Vučić – Vojvodina ne sme da stane“, „Ivica Dačić – Premijer Srbije“, „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranke“, „Ruska stranka – Srbi i Rusi braća zauvek“, „Dr Miloš Jovanović – Nada za Vojvodinu“, „Savez vojvođanskih Mađara – Za našeg Predsednika“ i „Srbija protiv nasilja“.

U pokrajini se nadmeću i liste „Tomislav Žigmanov – Ujedinjeni za pravdu“, „Čedomir Jovanović – Vojvodina mora drugačije“, „Narodna stranka – Siguran izbor. Ozbiljni ljudi“, „Milica Đurđević Stamenkovski – Boško Obradović – Nacionalno okupljanje“, „Saša Radulović – Boris Tadić – Ana Pejić – Dobro jutro Srbijo“ i „Vojvođani – Liga socijaldemokrata Vojvodine“.

U Beogradu se za 110 odborničkih mesta bori 14 lista – „Aleksandar Vučić – Beograd ne sme da stane“, „Ivica Dačić – Premijer Srbije“, „Srbija protiv nasilja“, „Milica Đurđević Stamenkovski – Boško Obradović – Nacionalno okupljanje“, „Dr Miloš Jovanović – Nada za Beograd“, „Ruska stranka – Slobodan Nikolić“, „Narodna stranka – Siguran izbor. Ozbiljni ljudi“, „Da se vojska na Kosovo vrati – Miša Vacić“, „Dobro jutro Beograde“, „Usame Zukorlić – Promena je pobeda“, „Srbija na zapadu“, „Ćale ovo je za tebe“, „Mi glas iz naroda – Aleksandar Jerković“ i „Čedomir Jovanović – Mora drugačije“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu