Connect with us

Ekonomija

Dušan Nikezić: „Siniša Mali da položi račune javnosti oko projekta ‘Er Srbije'“

Photo: Unsplash

Koliko je Srbiju koštao projekat Er Srbija, koliko je Etihad zaradio od iznajmljivanja njihovih aviona sa posadom, obuke pilota, usluge menadžmenta, iznajmljivanja njihovih slotova na aerodromima, zašto Er Srbije nema nijedan avion u svom vlasništvu, pitao je Nikezić u pisanoj izjavi.

Od samog početka saradnje imali smo neravnopravan odnos, naveo je on, u kojem je Srbija uložila neuporedivo više od Etihada, uzela od njih dugoročne kredite od 120 miliona dolara sa kamatom od 7,64 odsto i provizijom 6,55 odsto, kao i kratkoročni kredit od 40 miliona evra, a usluge Etihada platila više od 100 miliona evra.

Nikezić ukazuje da je država avio-kompaniji za proteklih 10 godina dala više od 350 miliona evra subvencija i dodatnog kapitala za pokrivanje gubitaka, dok je Etihad uplatio samo inicijalni ulog od 29 miliona evra.

Zato, na kraju saradnje, morate podvući crtu i preuzeti odgovornost, jer podaci iz zvaničnih izveštaja o poslovanju kompanije pokazuju da bi za Srbiju bilo bolje da Etihadu nikada nismo dali vlasnički udeo i pravo upravljanja u nacionalnoj avio-kompaniji, smatra Nikezić.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ekonomija

JP „Srbijagas“ produžilo rok plaćanja računa za oktobar

Photo: Unsplash

Kako su naveli, rok je pomeren do 15. decembra.

Iz preduzeća „Srbijagas“ naglašavaju da je odluku doneo generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović.

„Zbog obustave rada JP „Pošta Srbije“, izdati računi za gasni mesec oktobar 2023. godine, u velikom broju nisu prispeli na adrese krajnjih kupaca u okviru zadate valute. Uzimajući u obzir navedeno, rok za plaćanje oktobarskih računa pomeren je do 15. decembra“, saopštili su oni.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu