Connect with us

Politika region

Dušan Bajatović ponovo izabran za prvog čoveka vojvođanskih socijalista

Photo: Unsplash

Dušan Bajatović ponovo je na izabran za predsednika Pokrajinskog odbora SPS.

Na Tviter nalogu SPS navodi se da je danas održana 11. konferencija vojvođanskih socijalista na kojoj je izabran Bajatović predsednika Pokrajinskog odbora SPS u Novom Sadu. Izabran je i novi Pokrajinski odobor SPS u Vojvodini. A članovi SPS u svim odborima u Vojvodini predložili su Ivicu Dačića za predsednika.

Gost vojvođanskih socijalista bio je naprednjak Miloš Vučević, ministar odbrane i nekadašnji gradonačelnik Novog Sada.

Vučević je na Tviteru napisao da „od srca čestita Bajatoviću i želi mu uspešan rad u ovim izazovnim vremenima“.

Inače nakon što je nova ministarka energetike Dubravka Đedović najavila da će, po preporuci norveških energetskih stručnjaka, biti sprovedene reforme u energetskom sektoru i to u EMS-u, EPS-u, Elektrodistribuciji Srbije i Srbijagasu, u javnosti se spekuliše da će Bajatović biti jedan od smenjenih direktora.

Bajatović je tim povodom rekao da odluku o tome da li ostaje na čelu Srbijagasa ne donosi on.

Na pitanje očekuje li da će se najavljene smene odnositi i na njega, Bajatović je naveo da je osnivač kompanije na čijem je čelu Vlada Srbija, da ona postavlja i smenjuje direktore. „Stvar ocene rada, time će se baviti Vlada Republike Srbije“, naveo je.

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić letos je na svečanoj sednici Glavnog odbora, povodom 30 godina od osnivanja SPS-a, najavio da će u decembru biti održan redovan kongres te stranke.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Boško Obradović: „Dveri će u parlamentu tražiti da se francusko-nemački predlog o Kosovu odbaci u celini“

Photo: Unsplash

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da sednica parlamenta o Kosovu, koja je po navodima u medijma bila najavljena za 2. februar, još nije zakazana, a da će poslanici tog pokreta ako bude održana tražiti da nemačko-francuski predlog o Kosovu bude odbačen u celini.

„U našoj zemlji sve je naopako, pa mediji javljaju za nešto što bi trebalo da bude posao predsednika Skupštine. A on sednicu nije zakazao. Radi se o neozbiljnosti i njihovom stilu da zakazuju ‘dan uoči’, što je jedno iživljavanje nad poslanicima, da vi ne znate kad Vam je sednica, da ne možete da se organizujete i pripremite“, rekao je Obradović za TV N1.

On je rekao da nezakazivanje sednice govori o „iživljavanju nad institucijama društva“, ali je i dodao da se nada da će ona biti održana, „jer ne vidi u kojoj to drugoj instituciji treba da se razgovara o Kosovu, ako ne u Skupštini“.

„Ali ovoj vlasti se ne može verovati. Jer, (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić je prvo rekao da nije hteo da primi predlog francusko-nemački, da je bio neprihvatljiv dokument, da bi sada rekao da će se raditi na sprovođenju takvog predloga. Kako možete posle toga da verujete jednoj takvoj vlasti“, upitao je Obradović.

On je kazao da je ranije poslao dopis Predsedištvu Srbije i tražio uvid u taj dokument o Kosovu, u kojem je istakao da je neophodno da svi poslanici dobiju taj papir, i da je dobro da dobiju i predlog zaključka, kako vlast vidi taj predlog.

„Iz izjava koje je Aleksandar Vučić dao, a da ne govorim o izjavama zapadnih diplomata, jasno je da se radi o dokumentu koji ima jedan smisao – da Srbija prihvati da se više ne protivi ulasku Kosova u međunarodne organizacije, pre svega UN“, rekao je Obradović.

Obradović je rekao da će poslanici Dveri prisustvovati sednici parlamenta o Kosovu da bi „sprečili vlast da prihvati taj predlog“, a na pitanje o tome kako da se pregovara o Kosovu, rekao je da „prostora za pregovore ima, ali ih treba vratiti u SB UN, gde imamo saveznike – Rusiju i Kinu“.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu