Connect with us

Književnost

Duhovita i poučna priča „Smiri se, Đole!“ u prodaji

Foto: Promo

U uzbudljivoj i zabavnoj priči „Smiri se, Đole!“ upoznaćete najboljeg i najvernijeg psa u gradu. Osim što će vas očarati živopisnim ilustracijama i sjajnim rimovanim tekstom, ova knjižica će vam otkriti šta je to vernost. Nestašluci, naravno, neće izostati!

Junak ove priče je Đole, dobar i uzoran pas koji obožava svoju vlasnicu Ivu. Čuva njen dom, ujutru joj donosi papuče, briše šape o prostirku i održava kuću urednom. Iva misli da je on savršen ljubimac i Đole je ponosan što mu može verovati.

Ali kada u njihov dom stigne nestašni papagaj Paja, Đole će se naći u velikoj nevolji. Kada ostanu sami kod kuće, Paja odlučuje da napravi ludu žurku i poziva stare prijatelje na druženje. Stižu lav, nosorog, gorila, gnu, pingvini i još mnogo životinja i svi su željni zabave. Đoletu se ta ideja ne dopada i on je veoma zabrinut. Iako se trudi da sve drži pod kontrolom, njegov savršeni svet okreće se naglavačke.

Šta ako Iva sazna? Hoće li se razočarati u njega?

Predivno ilustrovana knjiga autorki dečjih slikovnica Lili Mari i Ane Černišove „Smiri se, Đole!“ dostupna je na sajtu vulkancic.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Književnost

Objavljena knjiga Renate Salecl „Čovek je čoveku virus“

Knjiga poznate slovenačke teoretičarke Renate Salecl „Čovek je čoveku virus“ nedavno je objavljena u izdanju Arhipelaga u ediciji Arhitekst.

Provokativna knjiga Renate Salecl Čovek je čoveku virus nesvakidašnje je svedočanstvo o političkim, društvenim i psihološkim posledicama pandemije koronavirusa. Polazeći od konkretnih primera ličnih iskustava u suočenju s pandemijom, od iskustava o kojima su svedočili drugi, od vesti u medijima i pronicljive analize reakcija različitih vlada i država na okolnosti koje je nametnula pandemije, Renata Salecl istražuje pitanje koliko je pandemija promenila društvo, a koliko su se tokom pandemije promenili sami ljudi.

Da li se strah od virusa pretočio u političke i socijalne strahove, da li je pandemija podstakla usamljenost, socijalnu distancu i zavist, zbog čega je tokom pandemije u zvaničnoj i privatnoj komunikaciji oživeo paramilitarni jezik, koji se novi kodovi ponašanja mogu prepoznati u našoj svakodnevici? To su samo neka od pitanja na koja odgovara Renata Salecl.

Knjigu je sa slovenačkog jezika prevela Ana Ristović.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu