Connect with us

Ekonomija

Dubravka Đedović: „Država će godišnje prihodovati od 12 do 28 miliona evra od energetike“

Photo: Unsplash

Ona je na konferenciji „OIE Srbija 2023“ u Vrdniku rekla da je u proteklih godinu dana Ministarstvo rudarstva i energetike donelo podzakonske akte i sprovelo aukcije za tržišne premije zahvaljujući kojima je obezbeđeno više od milijardu evra novih investicija i devet novih elektrana kapaciteta većeg od 700 megavata. Time će se postojeći kapaciteti iz OIE udvostručiti.

Kroz nadmetanje je postignuta cena skoro dvostruko niža od tržišne, što znači dodatne prihode za državu, jer će investitori državi plaćati razliku u ceni. Po tom osnovu, prema dugoročnim projekcijama cena, država će godišnje prihodovati od 12 do 28 miliona evra, navela je Đedović.

Ona je izjavila da su time investitori dobili priliku da grade nove kapacitete uz mehanizam koji ih štiti u slučaju pada cena ispod određenog nivoa, dok će građani imati više čistih izvora energije, zdraviju životnu sredinu i manje emisije ugljenik-dioksida, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

Najbolji hotel na svetu za 2023. godinu (VIDEO)

Pixabay

Kako se letnja sezona bliži kraju, The World’s 50 Best Hotels je sastavio svoju listu 50 najboljih svetskih hotela u 2023. godini. Najbolji hotel na svetu se nalazi u Evropi, u Italiji, na mondenskom jezeru Komo. U stvari, preko 20 najboljih se nalazi na Starom kontinentu.

Passalacqua, luksuzna vila iz 18. veka s pogledom na jezero Komo u Italiji, ove godine je proglašena najboljim hotelom na svetu. Ovaj butik hotel ima 24 sobe, sve su raspoređene u tri zgrade na sedam hektara savršeno negovanih terasastih vrtova punih maslinika, mimoza, ruža i magnolija.

Vila je nekad bila u vlasništvu kompozitora Vinćenca Belinija. Bogato je dekorisana, a izvorne freske i rezbarije na tavanici su dodatno ukrašene pozlaćenim ogledalima. Prostor je prijatan i luksuzan, taman toliko da ne bude previše kitnjast.

Hotelski restoran nudi jednostavnu i odličnu hranu uz opuštajuću atmosferu, sve je prilagođeno uživanju. Gosti često zalutaju u kuhinju i razgovaraju sa glavnim kuvarom, on je uvek raspoložen za priču.

Passalacqua je jedinstven hotel. Izvorno je podignut kao mesto na jezeru za prijatelje, za ljubav i razonodu, za užitke za stolom i italijansku umetnost „dolce far niente“. U prevodu, slatka dokolica, a ima li šta slađe i bezbrižnije od toga?

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu