Connect with us

Crna Gora

Dritan Abazović: „Spreman sam da podnesem ostavku“

Foto: Unsplash

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da je spreman da podnese ostavku.

Abazović je to izjavio komentarišući saopštenje stranke Demokratska Crna Gora, koja je prethodno poručila da bi on trebalo da podnese ostavku nakon izbora pravosudnih organa.

Abazović je rekao da načelno podržava stav Predsedništva Demokratske Crne Gore, koje je pozvalo Skupštinu da ne razmatra eventualne inicijative o skraćenju mandata pre nego se izaberu četiri člana Sudskog saveta i makar jedan sudija Ustavnog suda.

„Hajde da svi, pošto moramo da imamo širi konsenzus oko deblokade pravosuđa, Ustavnog suda, pravosuđa… Hajde da svi damo doprinos tome i kažemo: “Dobro idemo na nove izbore, vladu, rekonstrukciju ili neki drugi model“. Ali pre toga da odradimo zajednički posao. Ako kolege iz Demokrata, ako sam dobro interpretirao saopštenje, ako je to neki put… spreman sam da podnesem ostavku“, rekao je Abazović za TV Vijesti.

Na pitanje urednika emisije da li je vreme da dirigentsku palicu prepusti nekom drugom, Abazović je rekao da ono što je vlada predlagala funkcioniše.

„Crna Gora je u mnogome drugačija od 30. avgusta 2020. godine i svi procesi koji su se desili nisu se desili na štetu Crne Gore. To je bila naša obaveza. Ponekad se osećamo usamljeno u odbrani građanske Crne Gore, to se manifestuje često, ali najvažnije je da proces traje i to više niko ne može zaustaviti“, rekao je Abazović.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Crna Gora

Tragedija na crnogorskom primorju: Utopila se žena iz Srbije

Pixabay

Državljanka Srbije Lj. Š. (87) udavila se u moru u Bečićima, pišu Vijesti.

 

Kako javlja ovaj medij, beživotno telo je izvučeno iz vode, a pretpostavlja se da je starici pozlilo dok je plivala.

„Vijestima“ je potvrđeno da su na licu mesta policijski inspektori CB Budva i ekipa Hitne pomoći.

 

 

 

(b.i)

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu