Connect with us

Crna Gora

Dritan Abazović: „Crna Gora je prijateljska i partnerska zemlja Kosova“

Photo: Unsplash

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je tokom susreta sa predsednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem ocenila da Srbija nastavlja sa opstrukcijama u vezi sa primenom Ohridskog sporazuma, postignutog između Kosova i Srbije 18. marta, saopšteno je iz njenog kabineta.

Dodala je da će uprkos tome Kosovo nastaviti da se koordinira sa saveznicima kako bi osiguralo da sporazum bude sproveden.

„Kosovo je posvećeno trajnom miru, bezbednosti i stabilnosti“, navodi se u saopštenju.

Osmani je pozdravila sporazum postignut između Kosova i Crne Gore o vazdušnom saobraćaju, koji su u petak potpisala dva premijera, Aljbin Kurti i Dritan Abazović.

Kosovska predsednica je, kako se navodi u saopštenju, istakla da Kosovo i Crna Gora dele iste stavove o značaju evroatlantskih integracija država regiona kao garancije mira i prosperiteta u regionu.

„Crna Gora je prijateljska i partnerska zemlja Kosova, pa je pokazala uverenje da će još više podržavati Kosovo u nastojanju da ojača međunarodni subjektivitet, uključujući članstvo u međunarodnim organizacijama, za šta je dobila podršku premijera Abazovića“, rekla je Osmani.

Na sastanku je obostrano ocenjeno da su albanska zajednica u Crnoj Gori i crnogorska zajednica na Kosovu moćan most koji povezuje dve zemlje.

„Osmani i Abazović razgovarali su i o proširenju saradnje u oblasti ekonomske razmene, trgovine, turizma, obrazovanja i o drugim oblastima od zajedničkog interesa“, zaključuje se u saopštenju.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

LOME STOLICE, GAĐAJU NASTAVNICU Šok snimci iz škole

Printskrin YT

Podgorička policija podnela je prekršajne prijave protiv A.V. i L.B, dva bivša učenika Srednje mešovite škole (SMŠ) „25.maj“ u Tuzima zbog drskog ponašanja, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi u saopštenju, policiji je 8. septembra prijavljeno da se u SMŠ „25.maj“ u Tuzima učenici nedolično ponašaju, viču, uništavaju školski inventar, bacaju predmete u pravcu profesora pomenute škole.

U odnosu na pomenuti događaj objavljeni su i video snimci na društvenim mrežama, koje su preneli i mediji.

„Preduzimajući mere i radnje iz svoje nadležnosti, službenici Odeljenja bezbednosti Podgorica su u cilju identifikacije lica sa snimka prikupili obaveštenja od bivših učenika ove škole – R.B., M.B., A.V., D.D., B.A. i L.B., te od prethodnog direktora SMŠ „25.maj“ – G.L., kao i od trenutnog direktora ove škole – S.L.

Osim toga, prikupljena su obaveštenja i od dve profesorke. Sa svim spisima predmeta upoznat je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se nakon uvida u spise predmeta, 20. novembra, izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata krivičnog jela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“, navodi se u saopćenju.

Kako je objavila Televizija Vijesti, neki od snimaka, koji su se našli na društvenim mrežama, nastali su krajem prošle školske godine. Na nekima od njih, osim uništavanja školske imovine i neprimerenog ponašanja, vidi se i kako učenici gađaju nastavnicu Ardijanu Junčaj, koja u ovoj školi predaje ekonomsku grupu predmeta.

Podsetimo da je mesto i opština Tuzi sa pretežno 80% naseljena Albancima i bošnjacima, gde pored nasilja se statistički krije i najveća stopa kriminaliteta u ovom delu Crne Gore.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu