Connect with us

Politika region

Dragan Marković Palma: „Četvoro-petoro aktuelnih ministara ne zaslužuju da budu deo nove Vlade“

Foto: Unsplash

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma ocenio je da je „prirodno“ da ta stranka u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) nastavi saradnju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i u novoj vladi.

„Očekujem da nastavimo saradnju, ali sve zavisi od SNS kao najveće stranke i predsednika Aleksandra Vučića, jer on ima najveći legitimitet. Izašao je na izbore pod imenom i prezimenom i osvojio ogroman broj glasova“, izjavio je Marković za Večernje novosti.

Ocenio je da „četvoro-petoro aktuelnih ministara ne zaslužuju da budu deo nove Vlade Srbije“, ali nije precizirao na koje ministre misli.

Upitan za najave sa Zapada da Srbija neće moći da postane član EU, dok ne prizna nezavisnost Kosova i ne uvede sankcije Rusiji, lider JS je rekao da Srbija „nikad neće priznati“ Kosovo.

„Kako Nemačka uzima gas od Rusije, ako su im uveli sankcije, a mi treba od prijatelja da stvaramo neprijatelja? Ako Srbija uvede sankcije, hoće li da stane rat? Neće. Staće kad ukrajinski vojnici polože oružje i kažu da ne žele da budu živo topovsko meso, inače će trajati godinama“, ocenio je Marković.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Seka Sablić govornica na protestu „Srbija protiv nasilja“ u petak

Photo: Unsplash

Glumica Jelisaveta Seka Sablić govoriće na šestom protestu „Srbija protiv nasilja“ u petak 9. juna, saznaje N1.

Organizatori su danas najavili da će na protestu u petak govoriti više javnih ličnosti, kao što je to bio slučaj na prethodnom skupu 3. juna.

Podsetimo, prošle subote su se okupljenim građanima obratili Dragan Bjelogrlić, Zoran Kesić, Ivan Ivanović, Nenad Hadži Maričić, Svetlana Bojković, sin Stanike Gligorijević, itd.

Organizatori su najavili i rutu šestog protesta – posle skupa ispred Skupštine Srbije okupljeni će otići do zgrade Vlade Srbije, oko koje je planirano da se napravi prsten.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu