Connect with us

Politika

Dragan Đilas: „Nešto najstrašnije što sam doživeo u životu, doživeo sam na Kosovu“

Photo: Unsplash

„Nešto najstrašnije što sam doživeo u životu, doživeo sam na Kosovu… Zato moramo da pričamo, ne smemo nikad više da ratujemo“, naveo je Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde, uz snimak gde je ispričao šta mu desilo.

Đilas je na Tviteru podelio kratki snimak svog gostovanja na TV Blic, u kome priča o Kosovu i šta je tamo doživeo.

„U priči on prvo polazi od opšteg stava o Kosovu, da bi stigao do toga šta mu se lično dogodilo. Prenosimo transkrpit:

Problem Kosova traje vekovima, i ono što ljudi moraju da shvate, mi u Srbiji Kosovo nosimo pre svega ovde, u duši, i tako smo ga čuvali vekovima, i kada u tim vekovima veći deo nije bio pod kontrolom države Srbije, složićete se.

Zato ja i zameram nekim kolegama kada citiraju, neke pesme u parlamentu, koje nisu primerene za Kosovo.

Ima ta jedna pesma koju Srbi stalno pevaju u kafani, gde god da odem tebi se vraćam ponovo, ko da mi otme iz moje duše Kosovo.

Nisu te reči napisane slučajno, tako su ga branili. Nisam sad ja veliki nacionalista, ili ne znam šta, ja samo pričam ono što vidim.

Ja sam čovek koji je bio na Kosovu mnogo puta, najstrašnije stvari sam video na Kosovu i Metohiji.

Video sam oca koji mi priča kako su Albanci dve godine posle rata, došli kroz potok, u pucao u kapiju gde je bio deda, istrčalo je dete od sedam godina, i ubijeno je to dete“.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Aljbin Kurti: „Srpski teroristički napad deo plana za aneksiju severa Kosova“

Photo: Unsplash

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da je, na osnovu nalaza istrage kosovske policije, „srpski teroristički napad“ potvrđeno da je bio deo plana za aneksiju severa Kosova.

On je na društvenoj mreži X (nekadašnji Tviter), napisao da je napad na selo Banjska kod Zvečana koordinisan na 37 različitih pozicija, a da bi, kako je naveo, usledilo stvaranje koridora koji bi omogućiti snabdevanje oružjem i trupama.

„Na osnovu zaplenjene dokumentacije, Kosovska policija je potvrdila da je teroristički napad bio deo šireg plana za aneksiju severa Kosova, koordinisanim napadom na 37 različitih pozicija. Usledilo bi stvaranje koridora ka Srbiji, da bi se omogućilo snabdevanje oružjem i trupama“, napisao je Kurti.

On je juče takođe ocenio da je napade orkestrirala srpska država.

„Prošlo je nedelju dana od tragičnih terorističkih napada koje je organizovala Srbija. U poslednjih sedam dana bili smo svedoci nasilja, pretnji i veličanja ovakvih dela“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, za to vreme, Kosovo u kolektivnoj borbi za demokratiju, duboko ceni podršku saveznika.

U oružanom napadu ubijen je narednik Afrim Bunjaku, a ranjeno još nekoliko policijskih službenika, dok su najmanje tri naoružana Srbina ubijena.

Kosovo, EU i SAD su ocenile da se radi o terorističkom napadu, što ne prihvata Srbija.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu