Connect with us

Magazin

Donald Tramp besan na Melaniju nakon fijaska na izborima: „Vrištao je na sve“

Photo: Unsplash

Dok ga republikanci krive za poraz i okreću se Ronu Desantisu, koji je ponovo izabran za guvernera Floride, Donald Tramp je „besan na Melaniju, što mu je rekla da podrži dr Oza“ i „vrištao je na sve“ nakon slabih izbornih rezultata.

Bajden i Tramp u finišu kampanje za izbore koji će odrediti njihovu sudbinu u Beloj kući: „Ako republikanci dobiju kontrolu – BIĆE PAKAO kakav još nismo videli“.

Trampova biografkinja Megi Haberman kaže da Tramp krivi Melaniju što mu je rekla da podrži Oza još u aprilu. U martu su kružili izveštaji da se Melaniji „sviđa“ Oz, TV zvezda, i da je savetovala svog muža da ga podrži.

Trampov tabor kaže za „Dejli mejl“ da su izveštaji „lažni“ i da je imao „neviđenu noć uspeha“. A republikanci su se distancirali više nego ikada od eksplozivnog bivšeg predsednika. Mnogi sada gledaju na guvernera Floride Rona Desantisa kao na budućnost stranke.

Tramp bi u utorak trebalo da objavi „saopštenje“ i mnogi sumnjaju da će se kandidovati za Belu kuću 2024, dok ga pojedini republikanci pozivaju da otkaže ili odloži objavljivanje nakon katastrofalnih rezultata.

Trampa nazivaju najvećim gubitnikom

I Predstavnički dom i Senat su nesigurni uprkos obećanom „crvenom cunamiju“ podrške republikanaca. Dok se još čekaju rezultati u ključnim državama, kao što su Arizona i Nevada, mnogi Trampa nazivaju najvećim gubitnikom izbora, a republikanci za izbore 2024. sve više naklonost daju guverneru Floride Desantisu.

Za Trampa su izbori trebalo da budu zabava pred kampanju za Belu kuću, ali neki od njegovih najplodnijih kandidata su se srušili i doživeli potpuni fijasko. Dr Oz, TV zvezda koja je postala političar, pretrpeo je jedan od najsramnijih poraza večeri, izgubivši od Džona Fetermana u Pensilvaniji.

Prema Megi Haberman iz Njujork Tajmsa, koja je nedavno objavila „oštru“ Trampovu biografiju, bivši predsednik je posebno besan što je Oz izgubio – i „krivi sve redom, uključujući i svoju ženu“ što mu je savetovala da ga podrži.

„Postoje ljudi koji savetuju Trampa da odloži svoju najavu za Belu kuću sledeće nedelje, a nekoliko republikanaca je poslalo poruku – da li hoće, ali to je rizično i priznaće svi da je juče ranjen!“, napisala je Haberman.

Iz Trampovog kabineta tvrde: „Izveštaji bili potpuno lažni“

Tejlor Budovič, Trampov portparol, rekao je za „Dejli mejl“ da su takvi izveštaji bili „potpuno lažni“. S druge strane, Mekonel, čiji je posao da podrži kandidate u Senatu, napustio je izbore u Nju Hempširu i Arizoni na kojima se dobija pobeda.

Iako je Tramp nepokolebljiv da je njegova noć bila uspešna, jer je pobedio toliko kandidata, koje je on podržao, u GOP-u se šuška da je vreme „da Trampu kažu doviđenja“.

Očekivalo se da Trampovi kandidati ostvare bolji uspeh, poput Oza u Pensilvaniji.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Magazin

Naučnici otkrili: Koliko dugo će Zemlja postojati?

Photo: Unsplash

Sunce je danas izvor energije i gravitacije na Zemlji, ali, jednog dana, upravo ono će izazvati propast naše planete.

Kako centralna zvezda našeg sistema bude starila, njen životni ciklus dovešće do toga da razori naš „plavi kliker“, piše LiveScience.

Koliko vremena Zemlja ima pre nego što je Sunce proguta? Očekivano vreme smrti: za nekoliko milijardi godina. Međutim, život na Zemlji nestaće mnogo, mnogo pre toga.

Zemlja će postati nemoguća za život većine organizama već za oko 1,3 milijarde godina zbog prirodne evolucije Sunca, procenili su stručnjaci za LiveScience.

Kraj života naše planete neodvojiv je od evolucije Sunca.

„Zemlja ima verovatno 4,5 milijardi godina pre nego što Sunce postane veliki, crveni džin i proguta našu planetu“, rekao je za LiveScience Ravi Koparapu, planetarni naučnik Svemirskog centra Godar pri NASA.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu