Connect with us

Kultura

Dom omladine Beograda u Nikšiću

Foto: Promo

Dom omladine Beograda (DOB) ovih dana gostuje u Nikšiću, u okviru programskog ciklusa “DOB u gostima”.

U Nikšićkom pozorištu, v.d. direktora Doma omladine Beograda Andrija Bojanić danas je potpisao protokol kojim je ozvaničena kulturno-umetnička saradnja sa tamošnjim institucijama. Protokol su sa druge strane potpisali Radinko Krulanović, direktor Nikšićkog pozorišta, Miodrag Čizmović, direktor JU Zahumlje i Mitar Barać, direktor Turističke organizacije Nikšić. Potpisivanju je prisustvovao Marko Kovačević, predsednik Opštine Nikšić.

Dom omladine Beograda, u saradnji sa pomenutim ustanovama nikšićkoj publici 19. septembra pokloniće tri odlična muzička programa.

Od 18 časova u JU Zahumlje nastupiće VIS „Naše tetke“, vokalni trio iz Beograda koji će u pratnji vrsnih muzičara izvesti starogradske pesme i romanse uz džez prizvuk. Program se nastavlja od 20 časova u Nikšićkom pozorištu, gde će publika moći da čije bend „Salsa y Punto“. U pitanju su vrhunski muzičari sa Kube i iz regiona, koji sviraju latino muziku u ritmu salse, latino džeza, rumbe, ča-ča-ča, merengea, bačate i tradicionalnog kubanskog zvuka. Gostovanje će biti nastavljeno od 22 časa programom “Monday blues” u House pabu B&B, klupskom svirkom sa vrlo intimnim izvođenjem bluz klasika Petera Greena, Roberta Johnsona, Sonny Boy Williamsona, Otisa Rusha, Elmore Jamesa, Big Bill Broonzyja i mnogih drugih.

ULAZ NA SVE KONCERTE JE BESPLATAN!

Dom omladine Beograda, kao jedna od vodećih ustanova kulture u Srbiji, pokrenuo je 2017. godine program saradnje sa srodnim institucijama u drugim gradovima naše zemlje i regiona, sa željom da deo svojih kvalitetnih i zanimljivih programa ponudi široj publici. Ciklus „Dom omladine Beograda u gostima“ osmišljen je kao platforma za umrežavanje između kulturnih centara širom Srbije i regiona. Kroz gostovanja koja predstavljaju profil sadržaja koji DOB redovno predstavlja publici, cilj je proširiti model delovanja u kulturi koji jednako poštuje umetnike i publiku, i pruža priliku za dijalog među njima, što je deo osnovne misije Doma omladine Beograda. Do sada je održano više programa u nekoliko gradova Srbije i okruženja.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Kultura

Muzički performans „Zarđali orkestar“ u Fabrici

Foto: Promo

„Zarđali orkestar“, projekat novosadskog vajara i profesora na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Nikole Macure, biće predstavljen u SKCNS Fabrici, u petak 15. decembra u 19 časova.

U pitanju je muzički performans koji traje 40 minuta i tokom koga će publika moći da čuje kako zvuči muziciranje na četiri zvučna objekta, koja su nastala redizajniranjem vojnih rekvizita kao što su puške, šlemovi, ručni raketni bacači… u objekte koji proizvode zvuk.

Na ovim objektima sviraće muzičarke i muzičari: Milica Svirac, Gabi Benak, Nikola Macura i Lav Kovač, kao i gosti iznenađenja. Oni će u toku performansa odsvirati kompozicije Ninete Avramović, Ljubomira Nikolića, organizovanu improvizaciju i jednu obradu.

Nikolа Macura već dugo se bavi instalacijom i angažovanom umetnošću, a ovi predmeti nastali su kao deo projekta „Iz buke u zvuk“. U pitanju je plod dugog istraživanja, koje se bavi destrukcijom i agresijom kojima smo okruženi. Kroz taj projekat on redizajnira vojne objekte u zvučne objekte i time redizajnira i njihovu simboliku.

Kao prateći program, u sredu 13. decembra u SKCNS Fabrici biće otvorena izložba ovih specifičnih instrumenata. Izložba će biti otvorena u 20 časova, a dan nakon toga, u četvrtak, 14. decembra od 18 časova organizovan je i razgovor o ovom projektu i umetničkom poduhvatu u kom će pored autora „Zarđalog orkestra“ Nikole Macure, učestvovati i Bojana Dinić  i  Miloš  Miladinov.

Ulaz na sve događaje je besplatan.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu