Connect with us

Politika region

Demokratska stranka: „Samo Vučić zna zašto već mesecima nemamo novu Vladu“

Foto: Unsplash

Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić izjavila je da Srpska napredna stranka (SNS) i njen lider Aleksandar Vučić imaju nespornu većinu u novom parlamentu i da mogu lako da formiraju Vladu, i da se to već mesecima ne dešava „iz razloga koje zna samo Vučić“.

„To što ni posle skoro šest meseci od izbora nemamo formiranu Vladu je isključivo posledica nekih Vučićevih ličnih kalkulacija i ne bih o njima da nagađam. Ono što je izvesno jeste da i kada budemo formalno dobili Vladu, ona neće vladati u interesu građana Srbije, nego isključivo u interesu Aleksandra Vučića“, izjavila je Rakić agenciji Beta.

Dragana Rakić, koja je i poslanica DS, navela je da se javnost po inerciji interesuje za to kada će biti formirana nova Vlade i ko će biti na njenom čelu, ali da je to već čitavu deceniju „potpuno nebitno za naše društvo“.

„Suštinski u Srbiji je nevažno da li imamo ili nemamo parlament. Da li imamo Vladu, da li se premijer zove Ana ili Miloš, a pogotovo su nebitna imena ministara. Njih smo odavno prestali da pamtimo. Uzrok ovako opasnog stanja po demokratiju i parlamentarizam je činjenica da mi odavno nemamo podelu vlasti na izvršnu, zakonodavnu i sudsku, da su sva vlast i sva moć skoncentrisane u rukama jednog čoveka – Aleksandra Vučića“, rekla je ona.

Rakić je dodala da ko god bude činio Vladu Srbije neće imati nikakvu autonomiju u odlučivanju i neće se apsolutno ni o čemu pitati.

„Vlada će biti lični servis Aleksandra Vučića i sprovodiće njegove odluke“, navela je Dragana Rakić.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika region

Poslanici nastavili raspravu o izveštaju REM-a o televizijama

Photo: Unsplash

Druga tačka dnevnog reda vanredne sednice je Predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i na teritoriji Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Duboni, utvrđivanja propusta u vršenju nadležnosti i preduzimanja odgovarajućih radnji, utvrđivanja odgovornosti nadležnih lica i predlaganja mera, koji je podneo narodni poslanik Zeleno levog kluba Radomir Lazović.

Na dnevnom redu je i Predlog za glasanje o nepoverenju članu Vlade, ministru unutrašnjih poslova Republike Srbije, Bratislavu Gašiću, koji je podnelo 61 narodni poslanik.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube
U trendu