Connect with us

Politika region

Demokratska stranka: „Samo Vučić zna zašto već mesecima nemamo novu Vladu“

Foto: Unsplash

Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić izjavila je da Srpska napredna stranka (SNS) i njen lider Aleksandar Vučić imaju nespornu većinu u novom parlamentu i da mogu lako da formiraju Vladu, i da se to već mesecima ne dešava „iz razloga koje zna samo Vučić“.

„To što ni posle skoro šest meseci od izbora nemamo formiranu Vladu je isključivo posledica nekih Vučićevih ličnih kalkulacija i ne bih o njima da nagađam. Ono što je izvesno jeste da i kada budemo formalno dobili Vladu, ona neće vladati u interesu građana Srbije, nego isključivo u interesu Aleksandra Vučića“, izjavila je Rakić agenciji Beta.

Dragana Rakić, koja je i poslanica DS, navela je da se javnost po inerciji interesuje za to kada će biti formirana nova Vlade i ko će biti na njenom čelu, ali da je to već čitavu deceniju „potpuno nebitno za naše društvo“.

„Suštinski u Srbiji je nevažno da li imamo ili nemamo parlament. Da li imamo Vladu, da li se premijer zove Ana ili Miloš, a pogotovo su nebitna imena ministara. Njih smo odavno prestali da pamtimo. Uzrok ovako opasnog stanja po demokratiju i parlamentarizam je činjenica da mi odavno nemamo podelu vlasti na izvršnu, zakonodavnu i sudsku, da su sva vlast i sva moć skoncentrisane u rukama jednog čoveka – Aleksandra Vučića“, rekla je ona.

Rakić je dodala da ko god bude činio Vladu Srbije neće imati nikakvu autonomiju u odlučivanju i neće se apsolutno ni o čemu pitati.

„Vlada će biti lični servis Aleksandra Vučića i sprovodiće njegove odluke“, navela je Dragana Rakić.

I. S.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika region

Dušan Nikezić: „Inflacija u Srbiji duplo veća od svetskog proseka“

Foto: Unsplash

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić izjavio je da je inflacija u Srbiji duplo veća od svetskog proseka. 

Nikezić je u Irigu, na osnivanju Inicijativnog odbora SSP u toj opštini, ocenio da su zbog inflacije u Srbiji „svi na gubitku“.

„Radnici koji primaju minimalac ove godine će izgubiti 32.000 dinara, prosečan penzioner 23.000 dinara, a zaposleni u javnom sektoru 72.000 dinara“, naveo je Nikezić, a prenela SSP.

Ocenio je da se „svuda osećaju“ posledice energetske krize, ali i da se u EU spremaju za štednju zbog nedovoljne količine gasa iz Rusije, dok Srbija mora da štedi struju, jer više nema para za uvoz, pošto je upropašćen EPS i ceo energetski sektor.

„U celom svetu rastu i cena hrane, jer je smanjen uvoz iz Rusije i Ukrajine. Međutim, u Srbiji su cene hrane porasle duplo više nego u EU, zato što nestašice i visoke cene kod nas nemaju veze sa ratom u Ukrajini, već sa desetogodišnjim uništavanjem poljoprivrede, koja već šest kvartala za redom beleži pad za više od 5 %“, naveo je potpredsednik SSP.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu