Povežite se sa nama

Politika region

Dejan Šoškić: „Nemam političkih ambicija, do sada bih bio u nekoj stranci“

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Nekadašnji guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić izjavio je nakon najava da bi potencijalno mogao da bude opozicioni kandidat za predsednika Srbije na predstojećim izborima, da nema političkih ambicija i dodao da bi do sada bio član neke političke partije, da ih je imao.

„Mislim da je važno da tu bude političar, mislim da za funkciju predsednika države uopšte nisu važna poznavanja makro ekonomije, ili monetarne ekonomije, dakle to je nešto gde bih ja lično imao neke komparativne prednosti u odnosu na druge ljude“, rekao je Šoškić za TV Nova S.

Kazao je da mu gode mišljenja, koja ga povezuju sa mestom opoziocionog kandidata za predsednika Srbije, ali da u političku borbu treba da ulaze ljudi, koji imaju političkog iskustva.

„Posebno u situaciji kada je vrlo kratak rok do izbora. Neko ko se bavio politikom, on će se lakše prilagoditi za jednu aktivnu kampanju u tom kratkom roku. I druga stvar, neko ko ima političke ambicije, a ja se bojim da ja lično ne ispunjavam ni jedan, ni drugi kriterijum“, istakao je Šoškić.

Kazao je da je važno da to bude ličnost, koja je objedinjujuća, koja ima političkog iskustva, koja ima politike ambicije i ocenio da postoji dovoljan broj „izvanrednih kandidata“, kao i da bi apsolutno podržao da kandidat bude „dama“.

Naglasio je da sebe ne vidi kao predsedničkog kandidata, kao i da sa opozicijom nije imao nikakav kontakt po tom pitanju.

„Potpuno bih se složio sa onim što su neki analitičari rekli, a to je kolika je prepoznatljivost tog kandidata. Taj kandidat bi, po mom mišljenju, trebalo da bude lako prepoznatljiv najširem sloju građanstva’, istakao je Šoškić.

Dodao je i da za poziciju gradonačelnika Beograda ne vidi da on ima bilo kakva iskustva, koja drugi nemaju.

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika region

Miroslav Lajčak i Gabrijel Eskobar dolaze na Kosovo radi narednih koraka u dijalogu Kosovo-Srbija

Objavljeno

on

Foto: Unsplash

Specijalni predstavnik Evropske Unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak zajedno sa specijalnim predstavnikom SAD za Zapadni Balkan i zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom boraviće na Kosovu od 31. januara do 2. februara, u cilju daljeg napretka u dijalogu Kosovo Srbija.

Kako je saopšteno iz Kancelarije EU u Prištini, oni će se sastati sa političkim rukovodstvom Kosova, liderima političkih partija, kao i predstavnicima međunarodne zajednice.

„Glavna svrha posete je razgovor o narednim koracima u dijalogu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, uz podršku EU i SAD. Specijalni predstavnik EU Lajčak će se, takodje, sastati sa predstavnicima civilnog društva i posetiti zajednički prelaz Mutivode“, navodi se u saopštenju.

Američki ambasador na Kosovu Džef Hovenir (Jeff Hovenier) ocenio je da jedva čeka dolazak specijalnog predstavnika Stejt departmenta Gabrijela Eskobara na Kosovo.

„Moj tim i ja jedva čekamo specijalnog predstavnika Eskobara na Kosovu sledeće nedelje. Napredak u dijalogu uz podršku EU ostaje najbolji način da se osigura da kosovski lideri mogu da održe svoja obećanja građanima i da Kosovo bude priznato i da mu se dodeli mesto, koje mu pripada“, napisao je on.

I. S.

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • multimedija music prodavnica

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu