Connect with us

Kultura

Dejan Krsmanović kvartet 9.januara u klubu Fest

Dejan Krsmanović / Foto: Dejan Jekić

Kvartet gitariste Dejana Krsmanovića iz Čačka nastupiće u nedelju, 9.januara od 20 sati u klubu Fest u Zemunu.

Kvartet svira autorsku muziku Dejana Krsmanovića, a u stilu Balkan/Gypsy/ Jazz-a. Kompozitor i gitarista Dejan Krsmanović objavio je do sada četiri albuma. Prvi pod nazivom “Znaš šta!?” objavljen je 2012. godine. Nastupio je na brojnim jazz i world music festivalima po zemlji i okruženju.

Napravio je uspešnu saradnju sa poznatim gitaristom i producentom Jonom Larsenom iz Norveške, za koga je objavio jednu od svojih numera pod nazivom “Maro, Maro” na sada već antologijskoj kompilaciji posvećenoj Djangu Reinhardtu na kojoj su se našla i brojna svetski poznata imena ove vrste jazza.

Dejan Krsmanović kvartet / Foto: Dejan Jekić

Drugi album pod nazivom “Komedija” objavio je 2019. godine u saradnji sa virtuozom na harmonici Jordanom Đevićem. 2020. godine sa svojim triom nastupa na Nišvil Jazz Festu, a tokom 2021. godine objavio je još dva albuma pod nazivom “Ja sam!” i “Repertoar” na kojima su se osim njegove autorske muzike našle i obrade poznatih jazz standarda.

Članovi kvarteta su Dejan Krsmanović (solo gitara), Tomislav Vujnović (ritam gitara), Darko Jovičić (bas gitara) i Aleksandar Savić (bubnjevi).

Ulaznice će biti dostupne na veče koncerta po ceni od 500 dinara.

Continue Reading
Advertisement akcija ams
akcija skener
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

U domaće bioskope stiže film „Luda lova”

Foto: Promo

Na repertoar domaćih bioskopa 5. oktobra stiže zanimljiva filmska saga „Luda lova” reditelja Krega Gilaspia.

Film je zasnovan na senzacionalnoj istinitoj priči o deonicama GameStop-a, odnosno knjizi „Antisocijalna mreža” autora Bena Mezrika. „Luda lova” je imala premijeru na Toronto Film Festivalu, gde su je proglasili „zabavnim i drskim filmom koji će publika obožavati”.

Film prati istinitu priču od pre par godina, kada je nekolicina amaterskih investitora odlučila da uloži deonice u GameStop, kompaniju koja je već neko vreme beležila slabe rezultate i samim tim bila meta velikih investitora.

Glavni lik je običan čovek Kit Džil (Pol Deno), koji ulaže kompletnu životnu ušteđevinu u deonice firme i sve objavljuje na svom YouTube kanalu i Reddit profilu. Kada njegove objave na društvenim mrežama postanu popularne, njegov život, kao i život ostalih ljudi koji ga prate počinje da se menja iz korena. A kad njegovi saveti o ulaganjima postanu pokret zahvaljujući kome se njegovi pratioci mogu obogatiti preko noći – milijarderi uzvraćaju udarac…

Reditelj filma je hvaljeni Kreg Gilaspi, poznat po neobičnom humoru, filmovima „Ja, Tonja” i „Kruela”, kao i serijama „Pam & Tomi” i „Majk”. Na scenariju su radile Laurin Šuker Blum i Rebeka Anđelo, a glumačku postavu predvodi Pol Dano (Betmen, 12 godina ropstva), a uz njega su Set Rogen (Superbad, Knocked Up), Pit Dejvison (Suicide Squad, Čuvari galaksije 3), Nick Oferman (Fargo, The Last of Us, Lego Movie), Amerika Ferera (Barbie, Kako izdresirati zmaja franšiza, serija Ružna Betty), Šejlin Vudli (Big Little Lies, Ferrari, Divergent franšiza) i Sebastian Sten (Black Panther, Captain America).

Zanimljiva finansijska priča „Luda lova” na repertoar domaćih bioskopa stiže 5. oktobra. Saznajte kako se mala grupica amaterskih investitora uhvatila u koštac sa bogatašima sa Vol Strita i pobedila!

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu