Connect with us

Crna Gora

Crna Gora: Počelo takmičenje u izležavanju, za 350 evra bori se devet takmičara

FOTO: Vjesti.me

Tradicionalno 11. takmičenje u ležanju, po kojem je Crna Gora jedinstvena u Evropi, počelo je danas u etno selu „Montenegro“ u Pivi. Takmičenje je okupilo devet učesnika iz Nikšića, Podgorice, Danilovgrada i Beograda koji se bore za novačnu nagradu u iznosu od 350 evra, pišu Vijesti.me. Prvonagrađeni takođe dobija rafting, vikend u etno selu, ručak za dvoje u restoranu u Podgorici i još dosta nagrada od sponzora. Vrednost „utešnih“ nagrada je oko 500 evra, kažu organizatori.

Pravila su jednostavna – novac i poklone dobija onaj ko može najduže da se izležava, a jedino dozvoljeno kretanje je toalet na svakih osam sati.

Prošle godine je nagradu osvojila Podgoričanka Dubravka Aleksić koja je ujedno oborila i rekord od 117 sati ležanja. Ove godine iz Podgorice su došli Jelena Nikolić i njen jedanaestogodišnji sin Milutin, inače najmlađi takmičar do sada. I dok se Jelena za takmičenje prijavila zbog druženja i uživanja, Milutina, koji je učenik šestog razreda, su privukli čist vazduh i nagrada.

Žarko Pejanović, sa Zabjela, došao je da sa suprugom Žanom Gardašević i sestrom Nikolinom.

„U Podgorici je vruće, nisam spavao, pa dođoh da se naspavam. Ovde je odlično“, sa osmehom je kazao Žarko.

Nakon što je snimio sve takmičare i uzeo od njih kratke izjave svoju lokaciju je zauzeo i Vuk Koljenšić iz Danilovgrada.

„Razlog što sam se prijavio za takmičenje je da se krevet i ja zbližimo budući da krevet retko kad gledam, jer nemam kad od skitnje. Videćemo koliko ću izdržati. Nisam siguran da ću izdržati dugo, ali važno je učestvovati“, poručio je Vuk.

Za nagradu se bore i Vesna Atanasijević iz Podgorice i Vanja Đedović iz Nikšića. Tanja Mijović koja je poreklom iz Crne Gore, a već dugo živi u Beogradu, za takmičenje je čula od prijateljica te je takođe došla da „ispipa“ atmosferu i oproba se u dugom ležanju.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Crna Gora

Tragedija na crnogorskom primorju: Utopila se žena iz Srbije

Pixabay

Državljanka Srbije Lj. Š. (87) udavila se u moru u Bečićima, pišu Vijesti.

 

Kako javlja ovaj medij, beživotno telo je izvučeno iz vode, a pretpostavlja se da je starici pozlilo dok je plivala.

„Vijestima“ je potvrđeno da su na licu mesta policijski inspektori CB Budva i ekipa Hitne pomoći.

 

 

 

(b.i)

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu