Connect with us

Crna Gora

Crna Gora: Počelo takmičenje u izležavanju, za 350 evra bori se devet takmičara

FOTO: Vjesti.me

Tradicionalno 11. takmičenje u ležanju, po kojem je Crna Gora jedinstvena u Evropi, počelo je danas u etno selu „Montenegro“ u Pivi. Takmičenje je okupilo devet učesnika iz Nikšića, Podgorice, Danilovgrada i Beograda koji se bore za novačnu nagradu u iznosu od 350 evra, pišu Vijesti.me. Prvonagrađeni takođe dobija rafting, vikend u etno selu, ručak za dvoje u restoranu u Podgorici i još dosta nagrada od sponzora. Vrednost „utešnih“ nagrada je oko 500 evra, kažu organizatori.

Pravila su jednostavna – novac i poklone dobija onaj ko može najduže da se izležava, a jedino dozvoljeno kretanje je toalet na svakih osam sati.

Prošle godine je nagradu osvojila Podgoričanka Dubravka Aleksić koja je ujedno oborila i rekord od 117 sati ležanja. Ove godine iz Podgorice su došli Jelena Nikolić i njen jedanaestogodišnji sin Milutin, inače najmlađi takmičar do sada. I dok se Jelena za takmičenje prijavila zbog druženja i uživanja, Milutina, koji je učenik šestog razreda, su privukli čist vazduh i nagrada.

Žarko Pejanović, sa Zabjela, došao je da sa suprugom Žanom Gardašević i sestrom Nikolinom.

„U Podgorici je vruće, nisam spavao, pa dođoh da se naspavam. Ovde je odlično“, sa osmehom je kazao Žarko.

Nakon što je snimio sve takmičare i uzeo od njih kratke izjave svoju lokaciju je zauzeo i Vuk Koljenšić iz Danilovgrada.

„Razlog što sam se prijavio za takmičenje je da se krevet i ja zbližimo budući da krevet retko kad gledam, jer nemam kad od skitnje. Videćemo koliko ću izdržati. Nisam siguran da ću izdržati dugo, ali važno je učestvovati“, poručio je Vuk.

Za nagradu se bore i Vesna Atanasijević iz Podgorice i Vanja Đedović iz Nikšića. Tanja Mijović koja je poreklom iz Crne Gore, a već dugo živi u Beogradu, za takmičenje je čula od prijateljica te je takođe došla da „ispipa“ atmosferu i oproba se u dugom ležanju.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Aktuelno

LOME STOLICE, GAĐAJU NASTAVNICU Šok snimci iz škole

Printskrin YT

Podgorička policija podnela je prekršajne prijave protiv A.V. i L.B, dva bivša učenika Srednje mešovite škole (SMŠ) „25.maj“ u Tuzima zbog drskog ponašanja, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi u saopštenju, policiji je 8. septembra prijavljeno da se u SMŠ „25.maj“ u Tuzima učenici nedolično ponašaju, viču, uništavaju školski inventar, bacaju predmete u pravcu profesora pomenute škole.

U odnosu na pomenuti događaj objavljeni su i video snimci na društvenim mrežama, koje su preneli i mediji.

„Preduzimajući mere i radnje iz svoje nadležnosti, službenici Odeljenja bezbednosti Podgorica su u cilju identifikacije lica sa snimka prikupili obaveštenja od bivših učenika ove škole – R.B., M.B., A.V., D.D., B.A. i L.B., te od prethodnog direktora SMŠ „25.maj“ – G.L., kao i od trenutnog direktora ove škole – S.L.

Osim toga, prikupljena su obaveštenja i od dve profesorke. Sa svim spisima predmeta upoznat je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se nakon uvida u spise predmeta, 20. novembra, izjasnio da u radnjama ovih lica nema elemenata krivičnog jela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“, navodi se u saopćenju.

Kako je objavila Televizija Vijesti, neki od snimaka, koji su se našli na društvenim mrežama, nastali su krajem prošle školske godine. Na nekima od njih, osim uništavanja školske imovine i neprimerenog ponašanja, vidi se i kako učenici gađaju nastavnicu Ardijanu Junčaj, koja u ovoj školi predaje ekonomsku grupu predmeta.

Podsetimo da je mesto i opština Tuzi sa pretežno 80% naseljena Albancima i bošnjacima, gde pored nasilja se statistički krije i najveća stopa kriminaliteta u ovom delu Crne Gore.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu