Povežite se sa nama

Ekonomija

Crna Gora očekuje bolju letnju sezonu

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Zbog procesa vakcinacije u regionu i svetu, Crna Gora očekuje i nada se da će predstojeća letnja sezona biti bolja od prošlogodišnje.

Turističke organizacije, hotelijeri i ugostitelji u Crnoj Gori očekuju da će ove godine imati 50 odsto prometa od onog koji je ostvaren rekordne 2019. godine.

Predsednik opštine Bar Dušan Raičević ističe i da je prepoznat apel predstavnika turističkog sektora da turistički radnici u Crnoj Gori budu uvršteni u primarnu kategoriju za vakcinaciju čime se, kaže, šalje dodatna poruka da je Crna Gora bezbedna destinacija za letovanje.

Kotor, Crna Gora / Foto: Pixabay

Izazovna turistička sezona u godini iza nas. Ove godine, pre svega poštujući sve ono što nosi trenutna epidemiološka situacija, a koja je značajno poboljšana u prethodnih nekoliko nedelja i meseci, stvaraju se jasne pretpostavke da turistička sezona 2021. bude održana u značajno boljem obimu nego što je bila prethodna – rekao je Raičević.

Između ostalog, bolju turističku sezonu očekuje i zbog činjenice da je turistima iz Srbije omogućen slobodan dolazak u Crnu Goru, bez PCR testa ili potvrde o vakcinaciji.

Crna Gora dočekuje turiste iz Srbije raširenih ruku – kaže Raičević.

(Tanjug)

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
1 komentar

1 komentar

  1. Sasa

    18/07/2021 at 19:48

    Ja sam drustveno odgovoran i ove godine necu ici na more ostacu u zemlji.Iznajmicu auto u UniRent-u pa sa porodicom do Zlatibora i Kopaonika.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Turizam

Kroacija erlajns na 29 % broja putnika od pre pandemije

Objavljeno

on

Foto: Pixabay

Kroacija erlajns u junu je imala 66.014 putnika, što je 29 % broja putnika iz istog meseca 2019., prenosi specijalizovani portal Zamaaero.

Kroacija na letovima najviše koristi avion Dash-8 (58,6 %), ali sve više i porodicu aviona A320, pa je A319 imao 32,1 % operacija, a A320 9,3 %.

To još uvek znači da su dva do tri A320 prizemljena i da kompanija ima viška kapaciteta, za razliku od Er Srbije koja je na 16 sopstvenih aviona morala da od Smartvingsa uzme u zakup jedan boing 737-700.

Inače ove srede, Evropi je bilo 22.853 letova, što je 65 % letova iz 2019, ali i 6 % više letova nego pre dve nedelje.

Najviše letova ove srede imao je Rajaner (2019), pa Turkiš erlajns (1215), Er frans (811), Izidžet (807) i Lufthansa (734).

Među aerodromima najviše letova imao je Amsterdam (979), pa Istanbul (927), Pariz Šarl de Gol (886), Frankfurt (835) i Madrid (754).

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

  • AUTOkm -proveri svoju kilometrzu

Sponzorisano

  • Brand studio

Oznake

Istaknuto na YouTube

turistička agencija VOS TRAVEL

U trendu