Connect with us

Politika

Čen Bo: „Saradnja Srbije i Kine u oblasti odbrane dodatno učvršćuje naše odnose“

Photo: Pexels

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je da saradnja Beograda i Pekinga u oblasti odbrane „dodatno učvršćuje sveukupne odnose dve države“.

Ona je danas, tokom sastanka sa ministrom odbrane Srbije Milošem Vučevićem, rekla da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje i da su uzajamna podrška Srbije i Kine o pitanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta i odlični odnosi predsednika Srbije i Kine potvrda tradicionalnog čeličnog prijateljstva dve države.

Kako je saopšteno iz ministarstva odbrane, Vučević je izrazio „izuzetnu zahvalnost na bezrezervnoj podršci koju Kina pruža očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije“.

Kako je naveo, stav Kine po pitanju Kosova uvek je bio principijelan i dosledan što je dokaz iskrenog prijateljstva dve zemlje.

Dugoročno strateško opredeljenje Srbije, istakao je ministar odbrane, je da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku.

I. S.

Continue Reading
Advertisement akcija ams


e arhiva
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

DSK će ove sedmice objaviti stav o Statutu ZSO

Photo: Unsplash

„DSK je na sastanku Glavnog odbora ovlastio novoizabrano rukovodstvo da zauzme stav i tokom narednih dana, naime do kraja nedelje, rukovodstvo DSK će se sastati i razgovarati o nacrtu statuta“, kazao je on.

Kako je naveo, na sastanku Glavnog odbora stranke razgovaralo se i ostalim organizacionim pitanjima.

„Odlučili smo da u narednim danima i nedeljama započnemo interni konsultativni proces u izradi izborne liste poslanika DSK za naredne izbore. Nameravamo da napravimo izbornu listu mnogo ranije, što bi kandidatima dalo više vremena da se sami organizuju“, rekao je Abdidžiku.

Komentarišući poziv predsednice Kosova Vjose Osmani za sastanak sa predstavnicima opozicije o nacrtu statuta ZSO, rekao je da će učestvovati, ali da još nije dobio takav poziv.

I. S.

Continue Reading

Sponzorisano

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu