Connect with us

Kultura

Bugarski predstavnik na Evroviziji: Glasao bih za Konstraktu

Foto: Aleksandra Ignjatović

Iako je prošlo već pet dana dana od Konstraktine pobede na Beoviziji, harizmatična pevačica je i dalje u žiži javnosti.

Glavni argument koji iznose njeni protivnici je da je srž pesme „In Corpore Sano“ njen tekst i da će, usled nerazumevanja istog, strana publika mlako reagovati na našu ovogodišnju predstavnicu na Evroviziji.

Bugarski predstavnik na Evroviziji Roni Romero slovi za jednog od najboljih rok pevača na svetu, poznatog po svom radu sa bendovima Rainbow, Vandenberg, CoreLeoni, Michael Schenker Group i The Ferrymen.

Već nakon prvih taktova pesme predstavnice Srbije, Romero je rekao da je ona iznenađujuća.

Vau, ovo je tako iznenađujuće i različito! Ceo koncept, stihovi – sviđa mi se što je zakoračila na rizičan teren sa tolikom samouverenošću. U vreme kada se svi trude da liče na nekog, ovo je tako osvežavajuće! Pevačica je neverovatna! Da ove godine gledam Evroviziju kao fan (a ne učesnik), sigurno bih glasao za Konstraktu – kazao je Romero.

Romerova evrovizijska priča je podjednako interesantna kao Konstraktina – iako poreklom Čileanac, poznat po radu sa britanskim i američkim bendovima, Roni predstavlja Bugarsku dobrim delom zbog ljubavi prema rumunskoj manekenki Korini Mindi.

S obzirom na to da je Korina stomatolog i da radi u Bukureštu, Romero se preselio kod nje jer njegov posao nije toliko statičan – bitno mu je da grad u kojem živi ima aerodrom, odakle može da odleti u bilo koji deo sveta gde ima obaveze.

lj.z.

Continue Reading
Advertisement Girl with a jacket
Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Filmovi

Premijera filma „Kokon“ 9. decembra

Jost Hering Filme / Foto: Jackie Baier

Film “Kokon” (Čaura) rediteljke Leoni Knikerdorf biće prikazan 9. decembra u 18.30 u Domu omladine Beograda, kao zajednička projekcija GoetheFEST-a i Merlinke, dva partnerska filmska festivala.

Ovaj kompleksni coming of age film, o vrelom letu 2018. na Kotbuser Toru u Krojcbergu i prvim ljubavnim iskustvima četrnaestoogodišnje Lore, premijerno je prikazan na Berlinalu 2020. u programskoj sekciji Generacija. Topla i intimna ženska priča o prvom zaljubljivanju u multietničkom odnosno multikulturalnom urbanom miljeu pružiće nam temeljan uvid u proučavanje psihičkih, fizičkih i hormonalnih promena u pubertetu, koje nalikuju metamorfozi leptira, sa fantastičnom Lenom Urzendorfski u glavnoj ulozi. Ovaj film je specifičan u vizuelnom smislu, uz promenu formata koji označava odrastanje.

Rediteljka Leoni Knikerdorf napisala je i scenario za film, a u glavnim ulogama su Lena Urcendovski, Jela Haze, Lena Klenke, Elina Vildanova, i Anja Šnajder.

Film je osvojio brojna priznanja u Nemačkoj: Bavarsku filmsku nagradu 2021. u kategorijima najbolja mlada glumica (Farba Dieng) i najbolji mladi glumac (Julijus Ničkof); nagradu Festivala filmske umetnosti u Meklenburgu-Prednjoj Pomeraniji 2021; nagradu za režiju Severnonemačke Radio-televizije, nagradu za glavnu ulogu (Farba Dieng i Julijus Ničkof) i nagradu publike. Na Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi 2021. film je osvojio nagradu publike, a na New Faces Awards 2021 osvojio je priznanje za najbolji debitantski film.

Jedanaesto izdanje filmskog festivala GoetheFEST, u organizaciji Goethe-Instituta i Kulturnog Centra Beograda, uz podršku ambasade SR Nemačke, održaće se u decembru u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Na ovogodišnjem festivalu pod sloganom „Ljubav je nezaustavljiva“ biće prikazano sedam nemačkih savremenih filmskih ostvarenja.

Četrnaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka održaće se od  8. do 11. decembra 2022. godine u Domu omladine Beograda, pod sloganom Acta, non verba, a tokom četiri dana manifestacije na repertoaru je 80 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova.

lj.z.

Continue Reading

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu