Povežite se sa nama

Humanitarno

Budimo Humani: Pomoć za mladog Stefana – Za operaciju oka nedostaje oko 5.000 evra

Objavljeno

on

Facebook

Teška vremena koja proživljavamo uče nas da samo zajedničkim naporima možemo prevazići nedaće i nevolje koje nas snalaze, a koje su izvan naših moći i mogućnosti. Samo ispružena ruka ljubavi, saosjećanja i brige prema drugima može nas učiniti čestitima.

Upravo takva jedna ruka potrebna je samohranoj majci Svjetlani i njenom devetnaestogodišnjem sinu Stefanu iz Gradiške (Republika Srpska, BiH). Majka dva sina, Stefana (19) i Andreja (7) našla se u bezizlaznoj situaciji prouzrokovanoj bolešću starijeg sina, Stefana.

Naime, Stefan ima zdravstvene poteškoće oftalmološke i onkološke prirode, te mora uskoro na operaciju u Beograd, u specijalnu bolnicu „Sveti Vid” gdje treba da ga operišu ljekari iz Rusije.

Sama operacija košta 5 000 evra, bez ostalih neophodnih troškova (putni troškovi, smještaj, boravak, kontrole i dr.).

Kao što smo naveli, Stefanova majka Svjetlana je samohrana majka i, iako zaposlena, zbog ranijih operacija i toka liječenja svog sina, kreditno je prezadužena i nije u mogućnosti da se dodatno zaduži i podigne novi kredit kako bi obezbijedila liječenje svom sinu.

Ovim putem vas pozivamo da zajedno pokažemo da možemo da se udružimo i da budemo humani kada je zaista potrebno!

Uz ovaj poziv na humanost objavljujemo i dijelove nalaza i pretraga.

Broj telefona majke Svjetlane, koju svi dobronamjerni i humani ljudi mogu pozvati za dodatna pojašnjenja je: +387 65 789 606
Broj je dostupan i na Viberu.

RAČUNI ZA UPLATU

Broj računa na koji se mogu izvršiti uplate u KM je:

SBERBANK: 5672425900100474 tekući račun

Devizne uplate je moguće izvršiti na račun u istoj banci na ime Dojčinović Svjetlana

S.W.I.F.T. code SABRBA2B IBAN: BA395673215415864552

MOLIMO i pozivamo sve naše pratioce i dobre ljude koji će ovo čitati, a koji su u mogućnosti da pomognu, da to i učine. Oni koji ne mogu da pomognu novčano, mogu pomoći tako što će ovu objavu podijeliti sa svojim prijateljima.

Učinimo da sa Stefanovih očiju nestane bolest, a sa Svjetlaninih – majčinske suze.

Izvor: Ćirilizacija

Nastavi sa čitanjem
Sponzorisano Girl with a jacket
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Humanitarno

Humanitarna akcija za Jovanu Štikovac

Objavljeno

on

Foto: Promo

U nedelju, 12.decembra od 17 sati Pozorištu lutaka „Pinokio“ biće izvedena predstava „Ružno pače“, a sav prihod biće usmeren za lečenje devojčice Jovane Štikovac.

Jovana je prevremeno rođena, u trideset četvrtoj nedelji trudnoće. Nakon rođenja provela je mesec dana na odeljenjima intenzivne nege i neonatologije.

Jovani su potvrđene dve dijagnoze, cerebralna paraliza i Backwith wiedmann sindrom (koji sa sobom nosi povećan rizik od oboljevanja od tumora do desete godine i nesrazmeran razvoj organa). Jovana takođe ima i strabizam, makroglosiju i spazam u donjim ekstremitetima.

Od svog trećeg meseca je na fizikalnim tretmanima, tretmanima logopedа, defektologa i hipo terapijе.

Jovana samostalno sedi, puzi i trudi se da što samostalnije hoda. Do sada je imala četiri operacije fibrotomije u Rusiji nakon kojih je bilo napretka.

Jovana je postigla mnogo ali je na pola puta do željenog cilja.

Da bi Jovana napredovala, da bi trajno uklonila spazam neophodna je operacija u USA, St. Louis Children’s (selektivna dorzalna rizotomija SDR).

Jovani su sredstva potrebna za lečenje, operativne zahvate, rehabilitaciju kao i za putne troškove i smeštaj, a novac je potrebno prikupiti do kraja decembra 2021. godine.

Pomozimo Jovani!

  • Slanjem SMS poruke: Upišimo 453 i pošaljimo SMS na 3030
  • Uplatom na dinarski račun: 160-496154-79
  • Uplatom na devizni račun: 00-540-0002577.4 / IBAN: RS35160005400002577484 / SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Nastavi sa čitanjem

Sponzorisano

Oznake

Istaknuto na YouTube

U trendu